Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Δεινή Σαύρα: 18 χρόνια Αθηναίος

*
Ο Δημήτρης Βασιλάκης επιστρέφει για να μετακομίσει μόνιμα στη Χίο μετά από 18 χρόνια στην Αθήνα και κάνει ταξίδι στα παλιά. Διαβάστε το νέο του κείμενο για τη στήλη Δεινή Σαύρα.

Όσοι παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις της σελίδας EnternityGR Game Room στο Facebook λογικά από κάποιες φωτογραφίες μου θα έχετε ψυλλιαστεί ότι μετακομίζω. Βέβαια δεν μετακομίζω ας πούμε από μία συνοικία της Αθήνας ή μιας πόλης σε άλλη, μετακομίζω από την Αθήνα στη Χίο. Η Χίος είναι το νησί όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα, από το οποίο έφυγα το 1992 για φοιτητής σε Κέρκυρα και Αγγλία και, αφού έκανα πάλι στο νησί το στρατιωτικό μου, την κοπάνησα για την Αθήνα, όπου και έζησα τα 18 τελευταία χρόνια.


Ας εξετάσουμε αυτήν την ιστορία από τη μεριά του gamer. Μέχρι να φύγω το 2001 από το νησί, παραγγέλναμε παιχνίδια από τον «πειρατή», είχα μόνο PC, PSone και SEGA GameGear, και ίντερνετ είχα αναλογικό dial up. Επιστρέφοντας στο νησί, από τι 100 κούτες της μετακόμισης ΧΑΛΑΡΑ οι 30-35 ήταν original αγορασμένα παιχνίδια, ενώ αφήνω την 24άρα μου σύνδεση (έπιανε ως 14) και έρχομαι Χίο να χαρώ την 50αρα μου (θα σας πω άλλη στιγμή πόσα πιάνει). Όταν έφυγα ήμουν απλώς gamer και τελειόφοιτος μεταφραστής. Τώρα είμαι ένας άνθρωπος που η καριέρα του περιστρέφεται κατά 80% γύρω από το gaming, είτε ως συντάκτης περιοδικών και site, είτε ως στέλεχος μάρκετινγκ εταιρείας, είτε τώρα πια ως μεταφραστής, κυρίως, videogames. Πόσα αλλάζουν σε 18 χρόνια είναι εύκολο να το διαπιστώσετε λοιπόν παραπάνω.

Ας γυρίσουμε σε εκείνα τα χρόνια λοιπόν, όπου και να θέλαμε δεν βρίσκαμε αυθεντικό παιχνίδι εύκολα, ενώ τώρα κάνω χαλαρά προπαραγγελία ό,τι γουστάρω και προσγειώνεται στη Χίο όταν πρέπει. Στο μεταξύ, αν κοιτάξεις πόσα άλλαξαν στην τεχνολογία, είναι τρομακτική η αλλαγή και πρέπει να κάτσεις να το σκεφτείς για να συνειδητοποιήσεις το μέγεθός της. Να ξέρετε πάντως ότι και στο Enternity θα παραμείνω, και η Δεινή Σαύρα θα συνεχίσει και κάνα review θα γράφουμε όταν και άμα προλαβαίνουμε. Άμα λάχει ούτε στη δουλειά μου θα αλλάξει κάτι, μιας και χαλαρά μπορώ να κάνω τα ίδια που έκανα και από τη Χίο, because… technology.

Είναι συγκλονιστικό πάντως το πόσο πολύ εξαρτάται η ζωή μου από το gaming. Πρώτα, και πιο προσεκτικά από όλα, πακέταρα τα games και τις κονσόλες (καλά, τις κονσόλες τελευταίες, έπαιζα μέχρι και μία μέρα πριν έρθουν τα φορτηγά). Τις κονσόλες, τα αξεσουάρ και κάποιες συλλεκτικές τις μετέφερα μόνος μου με το αυτοκίνητο, διότι δεν ήθελα να τις εμπιστευτώ στη μεταφορική. Ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανα όταν έφτασα χθες στο νησί ήταν να ανοίξω το Xbox One Χ και να το συνδέσω στην τηλεόραση του πατέρα μου, μιας και το σπίτι θέλει ακόμα στήσιμο. Το πρώτο πράγμα που άνοιξα σπίτι μου πριν αρχίσω να στήνω ήταν η τηλεόραση, μην έπαθε τίποτα το εργαλείο. Με κίνδυνο να με σκοτώσει η γυναίκα μου, δεν με ένοιαζαν τα έπιπλα, αλλά η ακεραιότητα της τηλεόρασης (άντε και οι κούτες με τη συλλογή από ποτήρια μπίρας).

Μόλις βρω ευκαιρία, λέω να κάνω μία κουβέντα με φίλους Χιώτες gamers, αλλά ίσως και ανθρώπους της αγοράς, αν έχουν μείνει λόγω κρίσης, για να μάθουμε, που εγώ θα το μάθω για τα καλά, τα χούγια της αγοράς της επαρχίας, που, όπως είπαμε, το internet έχει αλλάξει τα πάντα μιας και παραγγέλνεις από αλλού και ξενοιάζεις. Παρόλα αυτά, ο δημοσιογράφος τρώγεται να τα μάθει, θα τα μάθει και θα σας τα μεταφέρει.

Θέλω να αδράξω αυτή την ευκαιρία, μιας και έφυγα από την Αθήνα, να ευχαριστήσω μερικούς ανθρώπους που με βοήθησαν να κάνω την τρέλα μου επάγγελμα: Τον Παύλο που με εμπιστεύτηκε πρώτος, τον Νίκο που με έβαλε στον κόλπο, τον Ηλία που με έκανε να ερωτευτώ το άθλημα, τον Λεωνίδα γιατί όσα ζήσαμε μαζί γεμίζουν βιβλίο, τον Μάνο που παλιά τον διόρθωνα και τώρα η μοίρα τον εκδικείται, τον Ηλία γιατί ήταν πάντα εκεί, τον Χρήστο που με εμπιστεύεται παντού και πάντα όποια δουλειά και να κάνει, τους Μίλτο, Νεκτάριο, Πέτρο, Στέλιο και όλους και όλες που συνεργάστηκα στα περιοδικά και του ξεχνάω. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους Φωκίωνα, Θανάση και μετά όλη την ομάδα του Enternity για τις τωρινές μου δουλειές και το γεγονός ότι μου ξύπνησαν την αγάπη για το gaming.

Η Δεινή Σαύρα είναι πλέον Χιώτισσα.

*Photo: Greek Cruise Cluster Portal 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
5 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • geodelik
    • Μπράβο! Πολύ μεγάλη απόφαση κυρίως λόγω των παιδιών. Εύχομαι να πάνε όλα καλά κ να βάλεις κ εσύ το λιθαρακι σου να πάρει η ελληνική επαρχία τα πανω της! Μετά απο την διαδρομή μου Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Βερολίνο, είναι επιθυμία μου να γυρίσω στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην επαρχία αλλά το βλέπω δύσκολο μεσα στην επομενη 3ετια. Δυστυχώς δεν υπάρχει και πατρικό σε επαρχία ώστε να μου δώσει ενα πάτημα να πάρω την απόφαση πιο εύκολα.

      • Blackstorm
      • Κοίτα εμένα υπήρχε σπίτι και όλη μου η οικογένεια, αλλά μένουν εκεί οι γονείς, οπότε νοικιάζω. Δεν με νοιάζει όμως, το φιλοσοφήσαμε πολύ με τη γυναίκα. Με το καλό κι εσύ!

        • geodelik
        • Εννοώ οτι έχεις μια βάση. Ξέρεις τον τόπο και λογικά έχεις κ κάποιες επαφές - γνωστούς! Εγώ για παράδειγμα θα ήθελα να μείνω στην Κρήτη, αλλα πρέπει να ξεκινήσω απο το μηδέν! Το νοίκι ειναι το λιγοτερο! Πάλι σου εύχομαι καλή νεα αρχή κ όλα βολικά!

*