Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Δεινή Σαύρα: Loot για να ξεσπάσεις

*
Ο Δημήτρης Βασιλάκης γράφει στο νέο κείμενο της στήλης «Δεινή Σαύρα» για το loot των τελευταίων ημερών.

Αρχικά θα ήθελα να ζητήσω μια μεγάλη συγνώμη από την παρέα μας γιατί χάθηκα. Λίγο οι πολλές δουλειές, λίγο ο κορεσμός με όσα ζούμε, με δική μου ευθύνη αμέλησα τη στήλη μου, αλλά δεν θα επαναληφθεί. Πάμε παρακάτω τώρα.


Εδώ και λίγο καιρό έχω βρεις ως αποκούμπι σε όλα αυτά που ζούμε την αναζήτηση πραγμάτων που ήθελα και ποτέ δεν απόκτησα, την αναζήτηση ευκαιριών και γενικά το ψάξιμο στην αγορά για πράγματα που έχουν να κάνουν με τα χόμπι μου, τους (υλικού) έρωτες μου και επιθυμίες των παιδιών μου και της γυναίκας μου.

Ναι ξέρω, κάποιοι θα πείτε ότι αυτό το λένε shopping therapy. Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω. Στον χώρο των videogames, toys και συναφών χόμπι, ο σωστός κι επικρατών όρος είναι το «loot», που προσωπικώς και μου αρέσει και με εκφράζει πλήρως. Στη δική μου, τωρινή περίπτωση έχουν συμβάλει αρκετοί παράγοντες στο να το ρίξω : αφενός η αδυναμία να βγεις για να ψωνίσεις σε φυσικό κατάστημα (άσε που στη Χίο δεν έχει κάτι τόσο γεμάτο να ξεσπάσω, αλλά αυτό θα το δούμε), αφετέρου η αναζήτηση διεξόδων που θα σου δώσουν χαμόγελο σε αυτό το παράξενο πράγμα που ζούμε, όσοι τουλάχιστον έχουμε σώας τας φρένας, την εποχή του κωρονοϊού. Κωρονοϊός είπα ε; Ας κάνουμε μία παρένθεση.

Οργισμένη παρένθεση: αυτό που αρνούμαστε να καταλάβουμε ως ανθρωπότητα και ως χώρα, από τον πλέον προβεβλημένο ηγέτη και λαοφιλή υπουργό έως τον μέσο βλάκα κάτοικο οιασδήποτε ιδεολογίας ότι πρέπει να κάτσουμε ήσυχοι μερικούς μήνες για να τελειώνουμε  με τη συμφορά, αλλά εμείς και ως κυβερνήσεις και ως πολίτες κάνουμε το ακριβώς αντίθετο με έχει κουράσει. Αλλά δεν με έχει κουράσει η κούραση, αλλά η βλακεία. Τέλος η παρένθεση.

Ήδη μέσω του χόμπι μας και δουλειάς για μερικούς από μας, το μικρόβιο της συλλογής υπάρχει. ΟΚ, πλέον οι συλλεκτικές έχουν ξεφτιλιστεί σε επίπεδο τιμής και -μη- προσφοράς πραγματικά συλλεκτικών αντικειμένων, αλλά αν αποφασίσεις να ψάξεις, όλο και κάτι βρίσκεις, ενώ το πραγματικό πανηγύρι γίνεται στο χώρο των retro games, ή αντικειμένων που βγήκαν σε περιορισμένο αριθμό και απόκτησαν, άλλα ξαφνικά και άλλα διαχρονικά, μεγάλη ζήτηση που δεν καλύπτεται από την προσφορά. Βέβαια ο μέγας παράγων «κατρακύλας» μου στη αναζήτηση αυτών των όμορφων πραγμάτων ήταν η είσοδος μου σε μια διαδικτυακή ομάδα, όπου με παρέσυραν (και μετά παρέσυρα κι εγώ) γνωστοί και μη εξαιρετέοι φίλοι, η Loot of the Day.

Εκεί λοιπόν έχουμε μαζευτεί πολλοί και πολλές (άλλο καλό να έχουν εκπροσώπηση και τα 2 φύλα) πυροβολημένοι, γνώστες και άσχετοι (εγώ) και δείχνουμε τις συλλογές, πουλάμε και αγοράζουμε αντικείμενα και κυρίως μοιραζόμαστε την τρέλα μας, είτε έχει να κάνει με τη συλλεκτική έκδοση του τάδε παιχνιδιού που βγήκε προσφορά, είτε (και κυρίως οι πιο πολύ) με κάποια παλιά έκδοση παιχνιδιού κονσόλας της SEGA και της Nintendo, ενώ δεν λείπουν τα επιτραπέζια, τα κλασικά παιχνίδια, ακόμα και διακοσμητικά αντικείμενα από αγαπημένες σειρές και ταινίες.

Και, μυστηριωδώς για τον χώρο, στη συγκεκριμένη ομάδα υπάρχει επίπεδο, δεν παίζει (τόσο) καφριλίκι και μπορείς και συζητάς για διάφορα ζητήματα σαν άνθρωπος με το φάσμα ηλικιών να καλύπτει εξαιρετικά μεγάλο εύρος.

Κάπως έτσι λοιπόν βρέθηκα με διάφορα αντικείμενα και παιχνίδια, όπως το One Ring του Lord of the Rings, δύο vintage μοντέλα της VW της Playmobile και ένα πιο γεμάτο ράφι με αγαλματάκια όλων των μεγεθών από συλλεκτικές, οι κόρες μου με διάφορα βιβλία που ψάχναμε καιρό και η γυναίκα μου με μια Monopoly του Top Gun. Και δεν λέτε ευτυχώς που δεν ασχολούμαι με ρετρό (πλέον ξέρω και τα ρεπρό) παιχνίδια, πάει θα είχαμε καεί.

Όποιος λοιπόν έχει την αρρώστια ή θέλει να την αποκτήσει, θέλει να δείξει ή να μεγαλώσει τη συλλογή του, ας έρθει να μας βρει. Όλοι οι καλοί χωράνε.

Υγιαίνετε. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*