Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Δεινή Σαύρα: Ένα μπαλκόνι στο Αιγαίο

*
O Δημήτρης Βασιλάκης γράφει στο νέο κείμενο της στήλης "Δεινή Σαύρα" για αυτά που ζει στο μπαλκόνι ενός σπιτιού, με θέα στο Αιγαίο.

Εδώ και καμιά δεκαπενταριά μέρες, αφού ανέσυρα κάτι πλαστικές καρέκλες και ένα πλαστικό τραπεζάκι από τα βάθη της αποθήκης του πατέρα μου, κάθε μέρα, αν το επιτρέπει η θερμοκρασία και δεν ψήνεις αυγά (όπως σήμερα 1-7) μόλις ο ήλιος εγκαταλείψει το μπαλκονάκι μου, βγαίνω σαν το σαλιγκάρι έξω με το laptop μου και δουλεύω με αυτήν εδώ τη μοναδική θέα. Εντάξει να έχεις πιάτο το Αιγαίο ενώ δουλεύεις το λες και προνόμιο. ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ.


Επειδή σε επίπεδο δουλειάς ο Ιούνιος ήταν ο βιασμός του μεταφραστή από ορδές Βησιγότθων (παιδιά αν προσβάλλω κάποιον Βησιγότθο, μιλάτε, μη φάμε καμιά μήνυση), τ ο μόνο που δεν κατάφερα να κάνω όπως κάθομαι και κοιτάω θάλασσα και ουρανό, είναι να παίξω τίποτα, αν και ομολογώ ότι στο PC δεν είμαι πολύ του αθλήματος πια, μην έχοντας ούτε χρόνο ούτε χρήμα να επενδύσω στο άθλημα. Αλλά τώρα, αν έχεις αυτήν την ηρεμία, αυτόν τον αέρα να φυσάει, τον ψωμά και το μανάβη να κορνάρουν σαν παλαβοί για να κατέβουν οι πελάτες, τους γείτονες να έχουν ως χώρο συσκέψεων το χώρο κάτω από το σπίτι σου (ε να μην έχει και τέτοια ωραία η επαρχία;) πού να προλάβεις να παίξεις και μπαλκονάτα (WINK, WINK) games;

Εξάλλου αυτά τα παίζουμε με κλιματισμό, διότι OK, πυρώνει και το laptop, αλλά παιδιά αυτές τις μέρες τις κονσόλες θα τις δέσω (μάλλον θα τις πάω για καθάρισμα) γιατί νομίζουν ότι είναι ελικόπτερα. Καλά το PS4 Pro πάντα ήταν και αναρωτιέμαι τι θα κάνει όταν βάλω το The Last Of Us Part 2, αλλά τώρα ζήλεψε και το Xbox One X και όταν το πιάνει νομίζουν οι Τούρκοι απέναντι ότι τους την πέφτουμε. Α, Τούρκοι είπα. Ας μιλήσουμε λίγο για videogames με αερομαχίες.

Που λέτε, εδώ από το μπαλκόνι που κάθομαι, έχω εξαιρετική θέα σε κάτι που η συντριπτική σας πλειοψηφία το διαβάζει σε κάνα site, το βλέπει σε τίποτα ειδήσεις, το παίζει σε κάνα Ace Combat και λοιπά και λοιπα. Εδώ στη Χίο κύριοι, βλέπουμε σχεδόν καθημερινά και 1 και 2 και 3 και 12 τούρκικα αεροπλάνα να κάνουν περατζάδες και συνήθως από πίσω και τα δικά μας. Έχετε δει αεροπλάνο να έχει λοκάρει το άλλο κυνηγώντας το από πίσω στο Top Gun; Ε, εμείς το έχουμε δει live και δεν χαρήκαμε καθόλου. Γιατί το μόνο που σκέφτεσαι όταν βλέπεις όλο αυτό το καραγκιοζιλίκι είναι πόσο θέλει να γίνει η στραβή. Σιγά σιγά συνηθίζω όμως. Να χθες πέρναγε ο Τούρκος εδώ από πάνω και εγώ ήπια μια γουλιά εσπρέσο, χαλαρός.

Κρατιέμαι, κρατιέμαι, αλλά δεν μπορώ να μην πω κάτι για το The Last of Us Part 2. Δεν υπάρχει κάτι πιο αστείο, πιο άχρηστο και πιο κωμικοτραγικό στο χώρο της βιομηχανίας ψυχαγωγίας, από τη βαθμολογία των χρηστών, πόσω μάλλον όταν όχι απλώς δεν έχουν παίξει, αλλά έχουν ατζέντα, κατηγορώντας, ειρωνικά, κάποιον άλλον ότι έχει εκείνος ατζέντα. Και αντί να πάρουν όλοι μαζί τις ατζέντες και να τις βάλουν στον πάτο τους (των παπουτσιών) καθόμαστε και ασχολούμαστε με την άποψη του DFG^9KIO)PSTALL για τη σεξουαλική ζωή της Ellie. Ε στα παπάκια μας ρε παιδιά. Μιας και το έφερε η κουβέντα, μαύρος βλέπω ο νέος Spider-Man. Λογικά το σύμπαν δεν έχει καταστραφεί επειδή ζούμε τη λαίλαπα του Black Lives Matter. Κάποια στιγμή θα σκάσει, να τους περιμένετε τους ζαβούς.

Το καταλάβατε ότι δεν παίζω πολύ αυτόν τον καιρό ε; Και όχι τίποτα άλλο, δεν το βλέπω να παίζω μέχρι μέσα Ιουλίου. Όμως, δεν θα γκρινιάξω κιόλας από το υπέροχο μπαλκονάκι μου που σας γράφω και δουλεύω. Καλό καλοκαίρι να έχετε όπου και να είστε, να προσέχετε τους εαυτούς σας, να φοράτε μάσκες και να τηρείτε τα μέτρα. Δεν έχει τελειώσει τίποτα και θέλω να είμαστε όλοι εδώ να υποδεχθούμε τις νέες κονσόλες. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
6 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • PORTAL
    • Ευχαριστο blog. Ειλικρινα. Αψογο εκτος απο την προταση για τα user reviews, κατι που βλεπω πολυ συχνα τελευταια να γραφεται απο δημοσιογραφους και δυστυχως δεν μπορω να μην σχολιασω. Δεν καταλαβαινω γιατι τοση απεχθεια προς τα user reviews. Εγω τα βρισκω και χρησιμα πολλες φορες και πιο σωστα στην βαθμολογια. Ας παρουμε το παιχνιδι με την μεγαλυτερη βαθμολογια στο PS4 απο τους δημοσιογραφους: Red Dead Redemption 2. Ας υποθεσουμε οτι οσοι δημοσιογραφοι του εβαλαν πανω απο 9 πρεπει να το ξανατερματισουν για καποιο λογο. Θα δυσανασχετουσαν ή οχι; Ειλικρινα τωρα. Μεταξυ μας. Μιλαμε για το "καλυτερο" βιντεοπαιχνιδι του PS4 συμφωνα με εκεινους. Θα ηταν σαν αγγαρεια στο στρατο ή οχι; Θα γουσταραν να ξαναπαιξουν το φοβερο παιχνιδι, ή θα βαριοντουσαν περισσοτερο και απο να πανε να παρουν την πεθερα τους απο τα ΚΤΕΛ; Με το χερι στην καρδια. 97 στο Metacritic. Μηπως εχει ερθει η ωρα, αντι να τα βαζουμε με τους users και τους youtubers, να κανουμε μια αυτοκριτικη και να προσεχουμε που βαζουμε δεκαρια; Γιατι υπαρχουν και κατι youtubers πανω σε yoga μπαλες που μερικες φορες ξεφτιλιζουν ολους τους επαγγελματιες reviewers με ενα βιντεακι τους. Σιγουρα θα ξερετε σε ποιο βιντεο αναφερομαι. Σορρυ για το rant αλλα πλεον βλεπω απο παντου να την πεφτουν στο metacritic, που για τον μεσο αγοραστη ειναι το καλυτερο εργαλειο.

      • Talk Show Host
      • Προσωπικά δεν με ενοχλούν τα user reviews, ίσα ίσα. Αλλά το να κρίνεις τους κριτικούς επειδή δεν συμφωνείς με τι πιστεύουν για ένα παιχνίδι δεν έχει ιδιαίτερο νόημα: η άποψη σου απλά είναι διαφορετική, αλλά αυτό δεν την κάνει σωστή, όπως σωστή δεν κάνει και την κριτικών. Απόψεις είναι αυτές. Από την άλλη δεν έχω δει πολλούς κριτικούς να λένε ότι το καλύτερο παιχνίδι του PS4 είναι το RDR2. Αυτό θα ήταν αφελές οποίος το λέει κατά τη γνώμη μου.

        • PORTAL
        • Συμφωνω οτι οι αποψεις διαφερουν. Δεν λεω οτι η δικια μου ειναι η απολυτη αποψη ουτε οτι εχω το αλαθητο. Διαβαζω reviews και απο επαγγελματιες και απο users. Απλα υπερασπιζομαι τα user reviews ως καποιος που διαβασε τα reviews του Red Dead 2 σε πολλαπλα sites, και βρηκε την λεξη "αργό" σχεδον αποκλειστικα μονο στα user reviews. Μια λεξη που χαρακτηριζει το RDR2. Και πλιζ μην μπουμε σε αναλυση τι ειναι "αργο". Οι χελωνες ειναι αργες.

        • Talk Show Host
        • Το ίδιο κανεις πάλι όμως: Το ότι το είπαν users δεν σημαίνει ότι ήταν. Επίσης όσοι το είπαν είναι τρομερή μειοψηφία με όσους το έπαιξαν συνολικά, οπότε πάλι δεν σημαίνει κάτι ιδιαίτερο.Αν υπήρχε όντως γενική αποδοχή από κριτικούς και κοινό ότι ήταν αργό, τότε μπορεί όντως να ίσχυε. Το θέμα δεν είναι το RDR2 όμως αλλά τα user scores, για τα οποία δεν έχω προσωπικά θέμα με την ύπαρξη τους.

      • joehok
      • Ο τύπος με την μπάλα που λες στο βίντεο του πάντως κάνει ρεζίλι τους πάντες με το rdd2... όλα όσα λέει είναι απλά αλήθεια και φοβερά....

    • Blackstorm
    • Παιδιά ειλικρινώς δεν έχω ιδέα τι λέτε για το YouTube, δεν βλέπω τπτ εκεί και εξάλλου δεν αναφέρω και κάτι για αυτό. Αναφέρομαι ξεκάθαρα στα ψεύτικα review κάποιων που μπήκαν, έβαλαν ένα 0 ένα 1 κι έφυγαν χωρίς να έχουν άποψη γιατί στην Έλι αρέσουν τα ροδάκινα και όχι οι μελιτζάνες. Δεν μπορώ να εμπιστευτώ κάτι που δεν ελέγχεται, σε αντίθεση προφανώς με τους youtubers που δείχνουν ότι παίζουν,χωρίς να έχω ιδία άποψη επαναλαμβάνω.

*