Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Δεινή Σαύρα: Η Sony έβαλε μυαλό…

*
Πάνω που είχα ξεκινήσει με σκοπό να γράψω πάλι κάτι σχετικά με τον κακώς εννοούμενο φανατισμό που έχει χτυπήσει -και τα- videogames σχετικά με την κάθε είδους πολιτική ορθότητα, εμφανίστηκε ευτυχώς μια άλλα είδηση, γιατί πολλές φορές, στο άλλο θέμα που ανέφερα, καταντάει μια προσπάθεια να εξηγήσεις τα αυτονόητα και δεν έχει νόημα. Έχει αρχίσει να μου δίνεται η εντύπωση ότι αν γραφόταν ξανά η ιστορία η Μόνα Λίζα θα ήταν μαύρη με ράστα και η Αφροδίτη της Μήλου θα έπρεπε να είχε κάτι ρίξει πάνω της. Για να μη μιλήσουμε για την Ευρώπη και τον Δία. Που ξέρετε τι κάνει. Ο Δίας.

Έσκασε λοιπόν η είδηση ότι η Sony, αφού έφαγε το απόλυτα δικαιολογημένο κράξιμο της αρκούδας από όλην την κοινότητα των gamers για την εμμονή της να απαγορεύει κάθε είδους crossplay μεταξύ των online κοινοτήτων των συσκευών όπου υποστηριζόταν το εκάστοτε παιχνίδι, αποφάσισε επιτέλους να λογικευτεί και να ξεκινήσει σχετικό beta testing για το Fortnite. Λογικό, μιας και ουσιαστικά ο τίτλος αυτός έφερε τη μεγαλύτερη κατακραυγή, διότι όχι μόνο δεν επέτρεπε στον παίκτη να παίξει με αντιπάλους από όλους τους άλλους, αλλά, ουσιαστικά, αν είχε φτιάξει το account στο PS, του απαγορευόταν να φύγει από εκεί και να το μεταφέρει αλλού διά παντός.


Είτε είναι νίκη των gamers που λέει ένας φίλος στο Facebook, είτε επειδή δεν θέλει να αφήσει με τίποτα τη γενιά, που λέει ένας άλλος φίλος, είτε άλλοι 1500 λόγοι που έρχονται στο μυαλό, η Sony επιτέλους έκανε το σωστό και αυτονόητο. Μπορεί και να θυμήθηκε ότι στο παρελθόν η ξεροκεφαλιά, η ξιπασιά και η περιφρόνηση προς τους άλλους δεν της έκανε καλό και την οδήγηση από την κυριαρχία του PS2 στα απόλυτα δικαιολογημένα σφαλιαρίδια με τη γενιά του PS3, που την έκαναν να αλλάξει πολλά και να βάλει μυαλό και στο τέλος του PS3 και στις αρχές του 4. Έτσι και τώρα κάποιος πάει να σβήσει τη φωτιά άμεσα.

Τι εποχή και τότε… Θα έβγαιναν οι νέες κονσόλες, έσκαγε η Sony με το super-wow PS3 με τους 76343 πυρήνες, η Microsoft θα εμφανιζόταν (πρώτη) με το 360 που ψάχναμε γιατί το είπαν έτσι, την ώρα που οι πολλοί σκληροπυρηνικοί γελάγαμε με το Wii, για να καταπιούμε μετά τα γέλια μας. Τα αποτελέσματα γνωστά: η περίπλοκη αρχιτεκτονική, τα κολλήματα της Sony και η αρχική επιμονή της να μην επενδύει σε υπηρεσίες τύπου Xbox Live, οδήγησαν τη Sony σε μια ξεγυρισμένη ήττα στη γενιά, μιας και το 360 μια εποχή τα είχε όλα και συνέφερε, αρκεί να είχες υπομονή να άντεχες τις βλάβες του (το πρώτο μου Xbox 360, θεός ‘σχωρέστο, έχει πάει Γερμανία πιο πολλές φορές από μένα). Και όπως είπαμε, μέσα σε όλα είχαμε και το Wii να θριαμβεύει και να μας κουφαίνει όλους. Που για μένα αποδείχθηκε τελικά μια τεράστια φούσκα, αλλά ας μην το συζητήσουμε τώρα αυτό.

Έτσι λοιπόν και τώρα, κάτι στελεχάρες της Sony, την ώρα που έπιναν τα ουίσκι τους (πολύ Mad Men βλέπω), αποφάσισαν ότι «έλα μωρέ τώρα με το crossplay, αφού είμαι κυρίαρχος της αγοράς, άμα γουστάρουν ας παίξουν σε μένα, άμα δεν γουστάρουν μπιπ κιόλας, τι crossplay και αρκούδες;». Και εγένετο κράξιμο και σιγά μην το άφηναν κάτω η Microsoft και Nintendo που ως και trailer έφτιαξαν και να το δούλεμα και να τα παράπονα και να που δειλά-δειλά είχαν αρχίσει να ψελλίζουν κάτι για λύσεις μετά τις αρχικές σαχλαμάρες ότι δεν θέλουν το crossplay για να μη ρίξουν την «ποιότητα». Και σήμερα, διαθέσιμο στην beta του Fortnite. Διότι, κάποια άλλα, πιο λογικά στελέχη, είδαν ότι δεν πρέπει να στερούν από τους ήδη πελάτες τους κάτι που όλοι οι άλλοι, Xbox, Switch, κινητά, tablets, PC, Mac, τοστιέρες, καφετιέρες, αρκούδες, ελέφαντες απολάμβαναν και γούσταραν με την άνεσή τους. Προσέξτε, για μένα αυτό είναι το χειρότερο, ότι το σκηνικό δεν σέβεται τον ήδη πελάτη, αυτόν δηλαδή που θέλεις να σου αγοράσει software να βγάλεις φράγκα, διότι από το hardware δεν πλούτισε κανείς. Καλά, μόνο η Nintendo.

Άντε με το καλό, να επεκταθεί η πρακτική και σε άλλα παιχνίδια και να ησυχάσουμε από τέτοιου είδους χαζομάρες, να μπορώ να παίξω ό,τι θέλω με το φίλο μου που το έχει στην άλλη κονσόλα αν αυτό είναι τεχνολογικά εφικτό.

Και να μην τρέχω, ως Sony, να πρέπει να βγάλω τις παιχνιδάρες (λέγε με The Last of Us) για να μαζέψω τα χάλια μιας γενιάς και να ετοιμάσω την επόμενη, λέει ο Μήτσος. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Altair
    • Συμφωνώ σε όλα,σχεδόν.Για ποια ήττα του PS3 μιλάμε;Μην ξεχνάμε ότι πούλησε 2-3 μύρια παραπάνω από το Χ360.Και αυτό,με όλη την τραγική κατάσταση που επικρατούσε στις αρχές.

      • Blackstorm
      • Για αυτή. Διότι χρειάστηκε να γυρίσει το παιχνίδι βγάζοντας τρελά αποκλειστικά, υιοθετώντας το "καταραμένο" online και έχοντας ως σημείο εκκίνησης κέρδισε στο τέλος τις πωλήσεις με μικρή διαφορά. Γιατί συνολικά σαν κονσόλα το 360 ήταν μακράν καλύτερο.

*