Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Δεινή Σαύρα: Στο άδειο μου κουτάκι, απόψε μπήκες

*
Ο Δημήτρης Βασιλάκης σχολιάζει στο νέο κείμενο της στήλης "Δεινή Σαύρα" την απόφαση της Apple να μην περιλαμβάνεται φορτιστής στη συσκευασία των iPhone 12.

Αυτές τις μέρες είχαμε την ανακοίνωση των νέων iPhone από την Apple. Σε άλλες εποχές, που είχαμε λεφτά και αλλάζαμε κινητά κάθε χρόνο, το παρόν άρθρο θα με ενδιέφερε σημαντικά. Πλέον που αλλάζω κάθε 5-6 χρόνια, όχι, αλλά υπήρχε κάτι που τράβηξε την προσοχή μου, καλά και ενός σημαντικού τμήματος του πλανήτη που δεν είναι fanboy ή ηλίθιοι (λέξεις συνώνυμες).


Η είδηση είναι φυσικά ότι στα νέα iPhone δεν θα περιέχεται φορτιστής και ακουστικά. Δεν ξέρω πραγματικά τι είναι πιο γελοίο. Η δικαιολόγηση, το ίδιο το γεγονός, το ότι μια εταιρεία αυτού του βεληνεκούς θεωρεί ότι μπορεί να μας δουλεύει, το ότι ένα τηλέφωνο το χιλιάρικου έρχεται λειψό, ή, εν τέλει, ότι ένας τεράστιος αριθμός καταναλωτών θα το καταπιεί αμάσητο;

Θυμάμαι να έχω ζήσει προσωπικά, και όχι από τη μεριά του καταναλωτή, την απαρχή αυτού του φαινομένου, όπως έγινε στον χώρο του gaming από τη Nintendo, σε κάποιο από τα μοντέλα του DSi, που ανακοινώθηκε ότι θα πουληθεί χωρίς φορτιστή, για λόγους περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, το ίδιο δηλαδή που επικαλείται και η Apple εν ολίγοις. Είχα τρομάξει και έψαχνα να δω πώς θα το διαχειριστώ, αλλά ευτυχώς «έφυγα» από την εταιρεία και γλίτωσα τον PR εφιάλτη. Διότι αυτό που δεν θα ξεχάσω, είναι ότι όταν ενημερωθήκαμε εταιρικά για το γεγονός, μας είχε έρθει και ο κατάλογος των νέων προϊόντων, με τον φορτιστή -αυτόν ντε που δεν θα έμπαινε για να σώσουμε το περιβάλλον- ως περήφανο standalone προϊόν.

Τα ίδια και ακόμα χειρότερα μας λέει τώρα η φίλη μας η Apple. Για να αποφύγουμε πιθανές υποψίες για φανμποϊσμό του γράφοντος, να σημειωθεί ότι δεν έχω αγοράσει τίποτα άλλο εκτός από iPhone την εποχή των smartphones, iPad σε tablet, ενώ και μέχρι πρόσφατα είχα και Mac. Οπότε, μάλλον φίλα προσκείμενο με λες, αν και ούτε τις βλακείες σηκώνω, ούτε το καταπίνω αμάσητο το χορταράκι. Πάμε λοιπόν. Μας λένε λοιπόν για την προστασία του περιβάλλοντος και τη δυνατότητα να βγαίνουν περισσότερες συσκευασίες στην αγορά και ότι έτσι προστατεύεται το περιβάλλον. Μάλιστα. Και δεν μου λες ρε μηλαράκι, φορτιστές κι ακουστικά σκέτα δεν θα πουλάς; Αυτά δεν θα τα κατασκευάζεις, θα τα συσκευάζεις και θα τα πουλάς; Για πόσο ιθαγενείς της εποχής του Κολόμβου μας περνάς ακριβώς;

Είναι πραγματικά εξοργιστικό ότι θα κάπου, κάποιος, θα βγει να υπερασπιστεί την απόφαση αυτή, διότι από όσο ξέρω fanboy της Apple υπάρχουν άφθονα. Πώς έχουμε εμείς στο χώρο του gaming κόσμο που πανηγύριζε (Xbox fanboys) για την επένδυση του 1 δις του Microsoft στην Ελλάδα λες και πήγαινε στο gaming; Πώς έχουμε άλλα φιντάνια που λένε ότι το Xbox Game Pass είναι μια μπούρδα γιατί δεν έχει τα αποκλειστικά της Sony (PS fanboys); Πώς έχουμε τα fanboy της Nintendo (δεν χρειάζεται παράδειγμα, αποτελούν χωριστό υποείδος της ανθρωπότητας); Ε έτσι και η Apple.

Το θέμα είναι τι κάνουμε πλέον εμείς ως καταναλωτές και πρώτος εγώ, που είμαι πιστός στην Apple και ας μην κρυβόμαστε, έχουμε βολευτεί και με το iOS και με προϊόντα που μπορώ να πω με χαρακτηριστική άνεση, ότι αντέχουν σαν σκυλιά σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Εγώ την έχω την απάντηση, στο κεφάλι μου και είναι ότι με βάση αυτές τις συνθήκες, θα το σκεφτώ πλέον πολύ σοβαρά να κάνω το βήμα προς τα Android. Έχω ένα θεματάκι, την κοροϊδία, ειδικά από μια εταιρεία με τεράστια κερδοφορία, δεν τη σηκώνω.

Και θα μου πείτε χ…ε η φοράδα στο αλώνι που δεν θα πάρεις εσύ κινητό από την Apple. Μπορεί να είναι έτσι, αλλά αν, λέω αν, δει ξαφνικά μια μείωση στις πωλήσεις της, δεν θα βάλει μυαλό; Και ας μην μείνουμε μόνο στην Apple, ας το επεκτείνουμε σε όλες τις εταιρείες που μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Να ας πούμε κάτι εταιρείες που πουλάνε ψηφιακά και φυσικά παιχνίδια στην ίδια τιμή. Σας έρχεται τίποτα στο μυαλό;

Σήμερα η Δεινή Σαύρα, είναι νευριασμένη. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
7 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Koopa
    • Οταλ λετε στο αρθρο σας...ευτυχως 'εφυγα' απο την εταιρια και γλυτωσα,εννοειτε πως δηλωσατε παραιτηση για αυτο το λογο;Και επισης μια αλλη ερωτηση.Ως εταιρια τι απαντουσατε σε καποιον που σας ρωτουσε πως αρκουσε ενα παιχνιδι να εχει τη λεξη Mario μεσα ωστε να πωλειται 60 ευρω ακατεβατα ακομα και μετα απο 3-4 χρονια κυκλοφοριας;

      • Blackstorm
      • Αν και το θέμα μας δεν είναι η Nintendo, θα σου απαντήσω μιας και το ανάφερα ο ίδιος στο άρθρο μου. Ο χωρισμός έγινε για μια ποικιλία λόγων και δεν ήταν παραίτηση, και ο λόγος αυτός δεν ήταν στις αιτίες. Για το Mario δεν θα απαντούσα έτσι σίγουρα, απλώς να ξέρεις ότι σχεδόν ποτέ δεν φταίει η Ελληνική αντιπροσωπεία για την τιμή κάποιου προϊόντος. 70% φταίει η μαμά εταιρεία 15 οι έμποροι λιανικής που θέλουν κέρδος και 5% η αντιπροσωπεία. Και για να το κλείσω, άλλη ήταν η αντιπροσωπεία όταν δούλευα εγώ τότε το 2007-2009 και άλλη τώρα.

        • Koopa
        • Συγγνωμη αν το εκανα προσωπικο και αν το εκανα εγινε γιατι μου φανηκε σαν με καποιο τροπο να συνδεσατε το γεγονος οτι φυγατε απο την αντιπροσωπεια με το θεμα με τους φορτιστες.Δεν ειχα τετοιο σκοπο.Αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι διαχρονικα οι εταιριες 'κλεβουν' τους καταναλωτες και συμφωνω πως κι εμεις απο τη μερια μας πρεπει να εχουμε τους τροπους να τους 'τιμωρουμε'.

    • joehok
    • Τραγικός και ο ένας που δεν είχε φορτιστή τραγικός και ο άλλος....δεν χρειάζεται καν ανάλυση για να εξηγήσουμε και να δικαιολογήσουμε την κλεψιά τους...... τώρα κατά πόσο τους νοιάζει αν πέσουν λίγο οι πωλήσεις είναι ενα πολύπλοκο θέμα που αν δεν έχουμε άπειρα στατιστικά μέσα απο την εταιρία δεν θα βγάλουμε άκρη....

    • PORTAL
    • Οντως το εκανε και η Nintendo αυτο. Και ελεγα τι μου θυμιζει αυτη η ειδηση; Μαλιστα σκεφτομουν εκεινη την εποχη να παρω DS, αν δεν κανω λαθος, και μετα απο μια μικρη ερευνα οπου διαπιστωσα οτι δεν συμπεριλαμβανεται ο φορτιστης, λεω καλα, θα παιξω Mario και σε emulator, δε χαθηκε ο κοσμος.

      • joehok
      • Αν εννοείς τα παλιά Μάριο τότε εμουλειτορ αν εννοείς εκείνη την εποχή τα Μάριο τότε μιλάμε για πειρατεία

*