Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Δεινή Σαύρα: Τα launch μια άλλης εποχής

*
Ο Δημήτρης Βασιλάκης θυμάται παλαιότερα λανσαρίσματα κονσολών στο νέο κείμενο της στήλης «Δεινή Σαύρα».

Μιας και τελικά, μετά από διαδοχικές συνεδριάσεις με τον εγκέφαλό μου, και αφού ζύγισα σε μεγάλο βαθμό τα υπέρ (είμαι geek για πάντα) και τα κατά (οικονομία-covid-19) δεν απέκτησα τελικά καμία κονσόλα στο launch (εδώ δεν προλαβαίνουμε να παίξουμε αυτά που έχουμε), αποφάσισα να σας γυρίσω καμιά δεκαπενταριά χρόνια πίσω σε ένα launch δυο γενιές πίσω.

Ήταν λοιπόν Δεκέμβριος του 2005, δεκαπέντε χρόνια παρά κάτι μέρες πριν και στις 2 του μήνα θα κυκλοφορούσε το Xbox 360. Βέβαια για κάποιους λόγους που δεν θυμάμαι, τελικά εγώ το πήρα στις 14 του ίδιου μήνα. Τότε έμενα στην Πετρούπολη στην  Αθήνα και δούλευα στο GamePro. Είχα πάρει απόφαση ότι θα το αγόραζα, είχα ρυθμίσει παιχνίδια που θα αγόραζα, έξτρα χειριστήριο, είχα φτιάξει και το πρόγραμμα των δόσεων που θα πλήρωνα (ΠΑΣΟΚ δεν είχαμε, αλλά δόσεις έπαιρνε και η κουτσή Μαρία τότε), όλα έτοιμα, μιας και προ-παραγγελίες δεν θυμάμαι να έπαιζαν τότε.


Πήγα σε γνωστό μαγαζί λιανικής, έφαγα την πίκρα διότι τα Kameo και Project Gotham Racing 3 που είχα παραγγείλει θα ερχόντουσαν την επόμενη μέρα, και ήμασταν έτοιμοι. Πάμε λοιπόν στο σπίτι, και ξεκινάμε τις συνδέσεις, είχα και το πλεονέκτημα ότι είχα ήδη Xbox Live ο πρωτοπόρος, λέω όλα καλά θα πάνε. Ε λοιπόν βασικά πρέπει να πήγαν στραβά όλα από όσο θυμάμαι, για να επιβεβαιωθεί ο νόμος ότι όταν αγοράζουμε οτιδήποτε τεχνολογικό (κυρίως PC) όταν πάμε να το λειτουργήσουμε κάτι θα πάει λάθος.

Σε αυτή την περίπτωση το πρώτο πράγμα που είχε γίνει ήταν ότι αρνούνταν πεισματικά να μπει στο Internet. Μετά όταν μπήκε πήγαινε και ερχότανε η σύνδεση, σαν τις χαμένες αγάπες, ενώ για κάποιο λόγο έχανε και τη σύνδεση με τα χειριστήρια. Από μικρό ήταν σκασμένο το άτιμο μιας και, πιστό στην πρώτη γενιά των μηχανημάτων της συγκεκριμένης κονσόλας, έμελλε να βγάλει στο μέλλον 3 φορές red ring of death, να πάει και να έρθει δύο φορές Γερμανία, μέχρι που αποφάσισα να το αφήσω να πεθάνει ήσυχο. Αλλά τώρα δεν είμαστε εκεί, ζούμε την αρχή της ζωής του.

Τέλος πάντων, κουτσά στραβά ανοίξαμε συνδέσαμε και την -μπακατέλα- τηλεόραση και βάλαμε να παίξουμε, τι άλλο, το μοναδικό πράγμα που είχε εγκατεστημένο μέσα η κονσόλα, το Hexic, το οποίο έχω να σας πω ότι είναι υποτιμημένη παιχνιδάρα αν δεν το έχετε δει. Ξεκινάω να παίζω λοιπόν, και τότε ήταν που ακούστηκε πρώτη φορά ο ήχος απόκτησης ενός achievement, ένας ήχος που έμελλε να με στοιχειώνει (με την καλή έννοια) για τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια and counting. Σας λέω ξεκάθαρα ότι, σε μια κονσόλα που αναδείχθηκε ως η πλέον επιτυχημένη της Microsoft και που κέρδισε και για πολλούς τη μάχη της γενιάς της, αυτή πρέπει να ήταν η μεγαλύτερη ανακάλυψη-αποκάλυψη. Ο εθισμός με την όλη ιστορία είναι τόσο μεγάλος, που, μέχρι πρόσφατα, δεν μπορούσα να παίξω κάτι (στο όποιο Xbox) αν δεν είχε achievements. Ευτυχώς μου πέρασε.

Βέβαια, το μεγάλο πανηγύρι έγινε την επόμενη μέρα που μπήκε στο tray το Kameo και πήραμε χαμπάρι τι πραγματικά σημαίνει νέα γενιά και τα γραφικά της, αν και αν μου έχει μείνει κάτι διαχρονικά από το Kameo, αυτό είναι το συγκλονιστικό του soundtrack. Ε σε 2 μέρες μπήκαμε περισσότερο στα χωράφια μου, μιας και με το PGR 3 έμελλε να κλέψει πολλές από τις πρώτες ώρες της κονσόλας, μαζί με την πρώτη εμπειρία  multiplayer, όταν τρέξαμε το μεγάλο Nürburgring με τους κυρίους Λεωνίδα Μαστέλλο, Ηλία Παππά και Παύλο Παπαπαύλου, μια κούρσα που εξελίχθηκε με μένα και τον Ηλία να δίνουμε τα ρέστα μας στην οδήγηση και να τερματίζουμε πίστα 8 λεπτών με μισό δευτερόλεπτο διαφορά, την ώρα που οι άλλοι δύο έπαιζαν τα συγκρουόμενα πολύ πίσω μας και τερμάτισαν κάνα μισάωρο αργότερα.

Αυτό λοιπόν ήταν το πρώτο launch κονσόλας που έζησα και βρέθηκε από την αρχή σπίτι μου. Έμελλε να ακολουθήσουν κι άλλα: PSP, Nintendo DS, Wii, 3DS, Xbox One μπήκαν στο σπίτι μου τη μέρα ή λίγο μετά από την κυκλοφορία τους. Όμως εγώ δεν θα ξεχάσω ποτέ το καλό μου 360 και με παίδεψε τόσο πολύ με τα κόκκινα δαχτυλίδια του. Και τώρα είναι 2020, συνεχίζω να κάνω achievements και περιμένω να στρώσει ο πλανήτης για να βάλω την τέταρτη γενιά του Χ-κουτου στο σπίτι μου, που το περιμένουν πια και οι 2 κόρες μου.

Να είμαστε καλά και να προσέχετε τους εαυτούς σας. Θα περάσουν οι δύσκολες μέρες. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*