Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Δεινή Σαύρα: Τα Μπάνια του Λαού και η Sony

*
Τα σχολεία σιγά-σιγά έκλεισαν. Ο Ιούνιος έχει αρχίσει και αυτός να κερδίζει τη μάχη με τον Νοέμβριο που είχε μπει μέσα του και τον είχε κάνει φθινόπωρο, με αποτέλεσμα ο λαός να ξεκινάει τα μπανάκια του. Εγώ πάλι πήρα τη Σαύρα και ήρθα στη Χίο, έχω κάνει ήδη δέκα μπάνια και απολαμβάνω τα καλά και τα κακά της επαρχίας.

Τώρα εσείς θα νομίσετε ότι ήταν που ήταν «ηλικιωμένος» ο δεινόσαυρος, αφού έκλεισε τα 43 πριν καμιά δεκαπενταριά μέρες φλίπαρε τελείως. Ξέχασε τελείως την πιο σημαντική έκθεση της βιομηχανίας μας και δεν θα κάνει κανένα σχόλιο για τα όσα έγιναν στην Ε3; Τα έχει παρατήσει καθόλου και δεν ασχολήθηκε; Ανήκει και αυτός στο νέο trend όσων πιστεύουν ότι η Ε3 είναι απαξιωμένη και έχει χάσει την αίγλη της; Να σας πω. Όλα και κανένα. Επίσης σε τελική ανάλυση το overdose βλάπτει.


Να τα ξεπετάξουμε με μια γρήγορη ματιά: η κάλυψη από το Enternity ήταν εξαιρετική, σας έδωσε όλη την πληροφορία, βγάλατε τα συμπεράσματα σας, τι να σας πω κι εγώ που εκεί που θέλω να σκεφτώ σοβαρά, διαβάζω τη σαχλαμάρα του κάθε fanboy; Που ο δόλιος πίστευα -μέχρι να δω την παρουσίαση και να διαβάσω το άρθρο- ότι το Shadow of the Colossus ήταν sequel και όχι remake, τόση χαρά έκαναν οι κάτοικοι του PlayStation Land. Από την άλλη οι Microsoφταίοι δεν μιλάγαν πολύ (τι να πούμε τιιιιιιι, τι να τραγουδήσουμεεεεεεεε), ενώ τα παιδιά της Nintendo πανηγύριζαν ολοφυρόμενοι στις κερκίδες δικαίως μεν, αλλά κυρίως γιατί είδαν το logo του Metroid. Σκεφτείτε λίγο, ζήσαμε Ε3 που θεωρούμε περίπου κορυφαία ανακοίνωση το…Metroid.  Αυτά και τέλος από την Ε3, όπου ως συνήθως τα καλύτερα τα έμαθε εκτός παρουσιάσεων ο Διευθυντής μας.

Εγώ λοιπόν θέλω σήμερα να αφιερώσω λίγες λέξεις για να επαινέσω την Sony. Ναι καλά ακούσατε, συνήθως την κριτικάρω, συνήθως προτιμώ την Microsoft, συνήθως όλα μου φταίνε. Ναι ΟΚ, οι λόγοι που της κάνω κριτική δεν έχουν εκλείψει, ούτε θα μου φύγει ποτέ η απέχθεια για τη στραβωμάρα των Ελλήνων να νομίζουν ότι υπάρχει μόνο Πλέι-στέσιο. Όμως η Sony, πέρα από τη σαφή νίκη σε όλα τα επίπεδα των αποκλειστικών -πλην racing- και την κυκλοφορία της μιας παιχνιδάρας πίσω από την άλλη, δείχνει και κάτι άλλο πολύ σημαντικό: σέβεται τον Έλληνα καταναλωτή, που την τιμά μεν, αλλά και εκείνη του δείχνει ότι κάτι του επιστρέφει.

Uncharted 4: ελληνικός υπότιτλος, Gran Turismo στα ελληνικά, ελληνικός υπότιτλος και στο expansion του Uncharted 4. Καλά δεν συζητάμε για το πλήρως εξελληνισμένο site, την υποστήριξη σε εγχειρίδια και άλλα τινά που πολλοί δεν θα υπολογίζουν αλλά πιστέψτε με είναι άκρως σημαντικά. Και να το πάμε και παραπέρα, δείχνει να αφουγκράζεται αρκετές φορές την ελληνική αγορά και κάνει κάποιες προσφορές που κάθε άλλο παρά αμελητέες είναι. Αν βελτιώσει λίγο την πολιτική της στα «δωρεάν» παιχνίδια που δίνει με τη συνδρομή του PS Plus και κάνει και καμιά προσφορά σε επίπεδο συνδρομών, τα παράπονά μου σαφώς θα λιγοστέψουν. Όμως δεν μπορώ να μη βγάλω το καπέλο σε μια εταιρεία που δεν αγνοεί αυτούς που την προτιμούν. Επίσης, τελευταία μου έχει κτυπήσει και ευαίσθητες φλέβες με τις καλές κυκλοφορίες δύο φοιτητικών μου ερώτων, του Tekken και του WipEout, οπότε την αγαπώ λιγάκι παραπάνω.

Κάπου εδώ να σημειώσουμε ότι άλλη μια περίπτωση σεβασμού στον Έλληνα καταναλωτή και μετάφρασης των πάντων στα Ελληνικά είναι το League of Legends. Κάποια στιγμή θα τα πούμε αναλυτικά και για αυτό.

Ας κλείσουμε με Ε3. Δεν τη θεωρώ απαξιωμένη προσωπικά, τη θεωρώ κουρασμένη και τις εταιρείες απρόθυμες να δείξουν πολλά και να ρισκάρουν ακόμη περισσότερα. Ούτως ή άλλως οι πολιτικές τους είναι παγιωμένες και δεν αλλάζουν με μια έκθεση. Κατά τα άλλα, δεν αντέχω να μην το πω, μερίδα του ελληνικού Τύπου που κάλυψε το γεγονός, προκάλεσε ατελείωτο γέλωτα σε νταμάρια, λατομεία και παραλίες με βότσαλα σε όλες τις πέτρες της ελληνικής επικράτειας. Over & out. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
5 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • john-data
    • Έλα στην μεριά των νικητών!
      Πραγματικά το one εκτός απο racing δεν έχει κάτι άλλο που να ζηλέψει ο sonakias και τώρα που βγαίνουν και σε pc κοτσάρεις ένα αυτοκόλλητο x1 στο κουτί και έχεις xbox one.
      Προσφορά έβγαλε πριν λίγες ημέρες στα 35 ευρώ το χρόνο!

    • diver_gr
    • @Δημήτρης Βασιλάκης ''Εγώ πάλι πήρα τη Σαύρα και ήρθα στη Χίο, έχω κάνει ήδη δέκα μπάνια''

      Πες μου ότι μετράς και τα παγωτά :P !!!!!!!!!!!!!Χαχα :)

    • Geo4ever
    • Το γεγονός ότι τα περισσότερα ελληνικά φορυμ μπλογκς και λοιπά ενημερωτικά σαιτς έχουν περάσει τελείως στα ψηλά την τρομακτική "νέα" κονσόλα πρόταση τόσο από πλευράς hardware αλλά και τιμολόγησης που παρεμπιπτόντως η κακιά MS απορρόφησε τα extra κόστη και φτάνει η τιμή στην Ελλάδα άνευ καπέλου σε συνδυασμό με BC όλων των παιχνιδιών τη MS. Το να ακούω συνεχώς δεν ε΄χει αποκλειστικότητες διότι δίνονται δωρεάν σε PC ενώ ήδη η SONY έχει εισάγει παρόμοια πολιτική με πληρωμή (για παλιότερους τίτλους έως τώρα), το forza 7 που έριχνε σαγόνια ενώ στην αντίπερα όχθη εκθειάζουν ξαναμαναremasters κάτι gran turismo 6,5 και ναι κάποιους κορυφαίους τίτλους που όμως χάνουν και πάλι το 18. Δε γίνεται από τη μία να λέμε μετράνε οι αναλύσεις και τα frames, δε γίνεται να λέμε καλό και χρήσιμο το ψευτο4k αλλά το κανονικό ξουτ κακά και ο κατάλογος της κωλοτουμπας δεν έχει τελειωμό.
      Δε λέω ότι η MS είναι σωστή σε όλα ούτε ότι η 'έλλειψη ανακοινώσεων σε νέους τίτλους δε με προβληματίζει αλλά να παρουσιάζεται μία τέτοια κονσόλα(μέγεθος,δύναμη,τιμή) μετά από τόσα χρόνια γκρίνια για την έλλειψη ουσιαστικής ανανέωσης στη γενιά και να ακούω ωωω φοιβερό το logo του metroid ή νοσταλγία wipeout crash shadow και τα ρέστα σε κάνει να σκέφτεσαι κάποια πράγματα σχετικά με......

    • Roronoa
    • Μετρια E3, σχεδον περιττη. Καλη μονο για οσους πηγαν εκει. Εμεις το μονο που αποκομίσαμε ηταν οι ανακοινωσεις και καμια συνέντευξη. Νομιζω αλλες χρονιες ειχε περισσοτερο πραμα και πιο πολυ hype.

      Σχετικα με την sony, τα παιχνιδια που εδειξε, εκτος του οτι τα περισσότερα τα ειχαμε ξαναδει ηταν και λιγο "μια απο τα ιδια". Σχεδον οτι εδειξαν ηταν η κλασσικη συνταγη της sony, τεχνικα εντυπωσιακα 3rd person action adventures (με stealth elements φυσικα), ποικιλια σχεδον μηδεν περα απο 2(?) παιχνδια. ασε που η sony αδιαφόρησε πληρως για τους indies και απλα εδειξε μια σειρα απο trailers των παιχνιδιων της.
      Και φυσικα δεν ξερουμε ποσο "παιχνιδαρες" θα ειναι, ας κυκλοφορησουν πρωτα.

      Η nintendo ηταν μετρια αλλα η ms ειναι πολυ αδικημενη. Η ms εδειξε ενα καρο παιχνιδια, μερικα μπορει να μην ειναι για παντα exclusives αλλα τουλαχιστον οσα εδειξαν ειχαν μια ποικιλια. Και μπορει να μην ειχαν ολα εντυπωσιακα γραφικα αλλα δεν ηταν καθολου αδιαφορα.


      Στην τελικη βεβαια δεν εχει σημασια ποιος νικησε, αυτο νοιαζει μονο εκεινους. Εγω πιστευω δεν νικησε κανεις πραγματικα μιας και ηταν ολοι μετριοι.

*