Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Δεινή Σαύρα: Τι σας έφερε ο Άγιος Βασίλης;

*
Καλή χρονιά σε όλους. Εύχομαι από καρδιάς ό,τι επιθυμείτε να το πάθετε, να είστε πάντα ευτυχισμένοι και το 2018 να έχετε όσο πιο πολύ χρόνο μπορείτε στη διάθεσή σας για να παίζετε videogames. Αυτές τις μέρες κλείνουν τρία χρόνια που όλοι εμείς τους Authority μετακομίσαμε στο Enternity. Για μένα είναι μια καλή επέτειος μιας και αποτέλεσε μια εξαιρετική αφορμή να γυρίσω στα αγαπημένα μου videogames. Το οποίο τα επανέφερε ως θέμα στα δώρα που μου αγοράζει ο κόσμος. Κι αυτό είναι καλό.

Η δεινή σαύρα σήμερα αποφάσισε να ασχοληθεί με τα δώρα που έπαιρνε στις γιορτές παλιά και πώς εξελίχθηκαν αυτά με το πέρασμα των ετών. Με κάποιο μυστηριώδη τρόπο, μάλλον εξαιτίας του γεγονότος ότι, όταν ξεκίνησα να παίζω videogames (δεκαετία 1980) το 99% του κόσμου που με περιέβαλε δεν είχε ιδέα από το αντικείμενο, στα χρόνια δημοτικού (ως το 1986), γυμνασίου (1989) και λυκείου, τα δώρα εορτών που ακουμπούσαν στο αντικείμενό μας μπορούσα να τα μετρήσω στα δάκτυλα του ενός χεριού και είχαν προέλευση αποκλειστικά και μόνο τον πατέρα μου. Θυμάμαι ένα 007: Licence to Kill και ένα joystick για τον Atari ST και νομίζω στην 1η Γυμνασίου ένα ηλεκτρονικό της Konami με θέμα το στίβο. Και τέλος.


Όμως από τα φοιτητικά χρόνια και μετά άλλαξε το πράγμα. Αφενός κάπου εκεί αρχίζουν όλοι και σου δίνουν λεφτά για δώρο, οπότε τα δώρα τα κάνεις ουσιαστικά εσύ στον εαυτό σου με “other people’s money”. Με την εξαίρεση της αγοράς στα Χριστούγεννα του πρώτου έτους (1992) από τον πατέρα μου του πρώτου μου PC, όντας φοιτητής αγόρασα το 1993 το SEGA Game Gear, ενώ μαζί με τον Νίκο (Παπακωνσταντίνου) στις γιορτές του 1997 αγοράσαμε το PSone. Από εκεί και πέρα, και μετά τα φοιτητικά χρόνια, διαχρονικά πάντα κάτι έπαιρνα τις γιορτές, αφού πια έβγαζα μόνος μου τα εισοδήματά μου (και τα ξόδευα). Θυμάμαι χαρακτηριστικά στα χρόνια του GamePro ότι περιμέναμε την 26η Δεκεμβρίου γιατί το τότε play.com (που το είχαμε «χτίσει»), ξεκίναγε τις εκπτώσεις του Boxing day (τότενες το Black Friday το ξεύρανε μόνο εις το Αμέρικα). Υπάρχει τέτοια εποχή εκπτώσεων που παρήγγειλα διψήφιο αριθμό παιχνιδιών, τα οποία ανάθεμα και αν έχω παίξει ως σήμερα. Ενδεικτικό είναι ότι, αν θυμάμαι καλά, σχεδόν όλες μου τις κονσόλες τις απέκτησα ημέρες γιορτών. Σίγουρα στην κατηγορία εντάσσονται τα Xbox 360, PSP, Wii, PS3, Nintendo 3DS ενώ φέτος στη εορταστική συλλογή ήρθε να προστεθεί το PlayStation 4 Pro.

Παρένθεση στο θέμα των εορτών: από τότε που βγήκε το ρημάδι το Pro, η δόλια η Sony έχει ακούσει τα εξ αμάξης γιατί δεν έριχνε την τιμή του. Δύο Black Friday τώρα έχει γίνει inside joke (PS4; Pro; Τιμούλα;) η μεγάλη στενοχώρια του Έλληνα καταναλωτή που δεν του το έριχναν στα 100 ευρώ με 16 παιχνίδια και ένα ΣΚ με την Kate Upton. Τώρα όμως που στις γιορτές η Sony έριξε για τα καλά την τιμή του στην ελληνική αγορά (εκτός αν θεωρείτε τα 90-100 ευρώ μικρή πτώση τιμής), δεν είδα κανένα από τα στρουμφάκια που διαμαρτύρονταν να πει μπράβο ή να πάει να το πάρει. Εγώ πάντως πήγα. Κλείνει η παρένθεση.

Είναι ωραίο πράγμα να αγοράζεις videogames τις γιορτές, μιας και συνήθως έχεις και λίγο παραπάνω χρόνο να ασχοληθείς μαζί τους. Να εγώ φέτος βρήκα ευκαιρία και έπιασα τα Uncharted στο νέο μου Pro και κοντεύω να τελειώσω το πρώτο, ενώ είχα επιτέλους την ευκαιρία να ασχοληθώ με το εκπληκτικό expansion Hot Wheels του καλύτερου racing της αγοράς, που παραμένει το Forza Horizon 3. Είχα την ευκαιρία να παίξω το όμορφο HUE αλλά και να ασχοληθώ και με ένα review που θα διαβάσετε τις προσεχείς ημέρες.

Μπορεί λοιπόν η σαύρα ως παιδάκι να μην έβρισκε videogames κάτω από το δέντρο, αλλά είχε την τύχη να έχει έναν πατέρα που ήταν αρκετά ανοιχτόμυαλος ώστε να παρέχει αυτά που ζητούσα ή ακόμα και να παίρνει πρωτοβουλίες (εγώ Commodore 128 ήθελα και αυτός αγόρασε τον πιθανά πρώτο 520STFM που ήρθε στην Ελλάδα το 1987). Πλέον αγοράζω μόνος μου ό,τι θέλω, ή το κάνει με αρκετή επιτυχία η γυναίκα μου και με μεγάλη επιτυχία οι φίλοι μου. Ανυπομονώ να δω στα σχόλια τι καλούδια αποκτήσατε εσείς στις γιορτές. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
18 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • vegeta13
    • Καλη χρονια σε ολους τους συντακτες και φιλους του site, εμενα μου ''εφερε'' ps4 slim, ευτυχως παιχνιδια ειχα καβατζα απο πριν (ειχα κανει τα κουμαντα μου). Στις γιορτες επαιξα καποια exclusives οπως the order, tearaway, killzone, τα 2 τελευταια uncharted, ολα φοβερα!

    • gagas80
    • Εμένα το horizon που είχα ακούσει τα καλύτερα και όντως το παιχνίδι τα σπάει.Και το syberia 3 που ήθελα πολύ να ασχοληθώ γιατι είχα ενθουσιαστεί πολύ με 1και 2 αλλά με απογοήτευσε το 3 μπορώ να πω.

      • Blackstorm
      • Εμ δεν είχες διαβάσει το review μου που υπέφερα και έμαθα... Κι εγώ παρατημένο το έχω.

        • gagas80
        • Το είχα διαβάσει αλλά πιστεύω όλοι που είχαν παίξει την σειρά θέλουν να δουν την συνέχεια και ας μη μείνουν ευχαριστημένοι. Εξάλλου πατάει λίγο και με την εποχή. Χειμώνας χιόνι καλή φάση.

    • nkav64
    • Μας πήγε πάλι πολλά χρόνια πίσω ο Μήτσος. Θυμάμαι χαρακτηριστικά, γιορτές του '89, όταν αγόρασα κασετόφωνο για τον Commodore 64 μαζί με το Double Dragon.

    • Alias
    • Εκει γυρω στο 91-92 θυμαμαι χριστουγεννα μου πηρε ο πατερας μου ενα αταρι 2600 για ενα πεντοχιλιαρο (παιζει να μην εχω ξαναγραψει ποτε σε pc αυτη την λεξη) το οποιο καηκε ο μετασχηματιστης του σε μια μερα επειδη επαιξα πολυ. Κυριολεκτικα το ελιωσα. Και το αλλαξα για ενα NES με το Super Mario Bros. Αχχ εποχες...

    • RiderSoMysterious
    • Ήταν ήσυχες γιορτές, είχα πάρει μόνο το Expansion Pass του Forza Horizon 3 και το Guns, Gore and Cannoli για το Xbox. Μέχρι που έσκασε - μέσα στην αργία - η προσφορά για το PS4 slim και μετά περίμενα με ανυπομονησία μικρού παιδιού να ανοίξουν τα μαγαζιά για να πάω να το πάρω. Τελικά πήρα και το Shadow Tactics και το Horizon: Zero Dawn ενώ είχα και το κερδισμένο σε διαγωνισμό του σάιτ Gran Turismo Sport. Ευχαριστώ είπαμε; Δεν πειράζει, ξαναλέμε! Ευχαριστώ enternity!

      • Blackstorm
      • Έπαιξες Hot Wheels? Δεν το περίμενα τόσο καλό ρε φίλε

        • RiderSoMysterious
        • Δεν έχω προλάβει να παίξω ούτε το Hot Wheels ούτε το Blizzard Mountain. Έχω πνιγεί στα racing αυτούς τους μήνες. FH3, FM7, GT Sport, Project Cars 2, ναι τα παίζω όλα. Δεν το έχω ξανακάνει. :)

          Η αλήθεια είναι ότι ήθελα οπωσδήποτε το Blizzard Mountain και μου φαινόταν κάπως περίεργη η φασαρία για το Hot Wheels. Μάλλον αυτή η ιδιαιτερότητά του είναι και το πλεονέκτημά του.

    • Velociraptor7
    • Πολύ ωραία ερώτηση...αλλα ακου την απάντηση!
      Εμένα ο Αγιος Βασίλης μου εφερε οτι ζήτησα...ενα παιχνιδάκι να περναω την ώρα μου το Nfs Payback...κι εδω είναι που χαιρομαι!

      Θες ομως να σου πω και την συνέχεια? Οτι ο Αγιος Βασίλης εφερε δωράκι(α) και στη κοπέλα μου (κλάμα)..........................

      ΦΡΙΚΗ!

    • DrManolo
    • Το πρώτο χριστουγεννιάτικο δώρο που με έβαλε στο gaming ήταν το NES με Super Mario Brothers, Tetris και ποδοσφαιράκι. Ήμουν 6 χρονών. A ρε μάνα από τότε έβλεπες μπροστά.

    • paulgouv
    • Καλή χρονιά!!Καλορίζικο το Pro και καλό gaming το 18!!Στο Μπλακ Φραιντευ τσίμπησα και γω το Uncharted Nathan Drake Collection για να παίξω απ την αρχή το απίστευτο 10ετές ταξίδι περιπέτειας που μας πρόσφερε η NaughtyDog!!Το πραγματικό δώρο όμως του "χοντρούλη" στις γιορτές ήταν το Horizon Zero Dawn Complete Edition!!!85 ώρες γράφει αυτή τη στιγμή το save μου και έχω αφήσει μόνο το τελευταίο main quest και όλο το FrozenWilds expansion!!Αρρώστια είναι η Aloy :D

      Υ.Γ.η παρένθεση στο αρθρο είναι ωδή στον ΝεοΕλληνα ( μας αφησε ο Τζιμάκος :( ) που φωνάζει μέχρι να επωφεληθεί και μετά σφυράει αδιάφορα :p

      • Blackstorm
      • Δεν μπορώ τη γκρίνια για την γκρίνια ρε φίλε. Εγώ έπεσε, το πήρα, there you go. Μόλις τελειώσω Uncharted 1 πιάνω Horizon Zero Dawn

    • T_K_L_L_LUIGI
    • Για μια χρονιά ακόμα έμεινα μακριά από την οικογένεια μου και τους φίλους μου, οπότε τα δώρα δεν ήταν πολλά. Ο νεος μου κύκλος όμως μου χάρισε κάποια δώρα μικρά αλλά χρήσιμα. Το μόνο δώρο σε gaming περιβάλλον ήταν το Dishonored 2 που μου χάρισε ο φίλος-ξάδερφος, το οποίο δεν έχω την δυνατότητα να το απολαύσω μιας και πρέπει να βρεθεί δουλειά πρώτα καθώς και να αγοραστεί μια σοβαρή κάρτα γραφικών μιας και η προηγούμενη πωλήθηκε. Παράπονο δεν υπάρχει πάντως για περισσότερα παιχνίδια μιας και έχω ένα backlog από εδώ μέχρι το φεγγάρι.

    • Saiyan85
    • Κάποια Χριστούγεννα πριν την εισαγωγή του ευρώ στη ζωή μας ήτανε. Το είχα πάρει με τα χρήματα που μαζέψαμε με την αδερφή μου από τα κάλαντα. Ήταν το playstation 1 , η έκδοση με το dual shock. Νομίζω το πρώτο παιχνίδι ήταν ένα james bond, δε θυμάμαι τίτλο!

*