Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Κόψε-Ράψε: Eντυπώσεις από την E3 2021

*
Στο σημερινό Κόψε-Ράψε, ο Λεωνίδας Μαστέλλος μοιράζεται κάποιες εντυπώσεις από τις παρουσιάσεις των Microsoft και Nintendo.

Έλεγα στην προηγούμενη στήλη ότι η Microsoft πρέπει να κάνει κινήσεις για να εκμεταλλευτεί το Game Pass και τις νέες κονσόλες της και ότι η Ε3 2021 θα είναι καθοριστική για την εικόνα της εταιρείας.


Η Ε3 ήρθε και έφυγε και η Microsoft κατάφερε να πείσει ακόμη και εμένα που γκρίνιαζα. Παρά το ότι πολλά από τα παιχνίδια που έδειξε δεν είναι του γούστου μου, η εταιρεία έκανε το σωστό. Εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τη δύναμη του Game Pass, τονίζοντας σε κάθε σχεδόν trailer ότι ο αντίστοιχος τίτλος θα εμφανιστεί και στη συνδρομητική υπηρεσία. Και υπήρχαν μεγάλα ονόματα, μικρότερα, αλλά και νέα. Η αίσθηση που άφησε η εταιρεία είναι ότι το Game Pass πράγματι αξίζει τα λεφτά του, ότι είναι μια γεμάτη υπηρεσία και ότι μπορεί δίκαια να θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι της κονσόλας. Η αλήθεια είναι ότι αυτήν τη στιγμή, στα μάτια μου, δεν νοείται χρήστης Xbox χωρίς Game Pass. Ναι, εντάξει, υπερβολές, αλλά νομίζω ότι αυτό έχει καταφέρει η εταιρεία εδώ και καιρό και η Ε3 τη βοήθησε να ενισχύσει αυτήν την αίσθηση. Αν καταφέρει και στρώσει και τη ροή των κυκλοφοριών, τότε νομίζω ότι Xbox και Microsoft έχουν την ευκαιρία για θετική πορεία.

Αντίθετα συναισθήματα μου δημιούργησε η παρουσίαση της Nintendo. Εκτός του ότι δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο ως παρουσίαση (εμένα μου φάνηκε ως ένα απλό Direct, ήθελα κάτι άλλο για την Ε3), οι περισσότεροι τίτλοι που παρουσίασε ήταν σίγουρα εκτός γούστου μου. Κάτι που δεν ενδιαφέρει το ξέρω, αλλά τα κάπως αρνητικά ή μάλλον ανάμεικτα συναισθήματα που έχω ισχύουν και για παιχνίδια που με ενδιέφεραν.

Το trailer του Zelda ήταν αναμενόμενα καλό, αλλά μου φάνηκε λίγο, ενώ φαίνεται ότι η εταιρεία περνάει κάπως στο ντούκου την επέτειο της σειράς: Η ανακοίνωση του νέου Game & Watch πέρασε και δεν ακούμπησε και το Skyward Sword δεν με αγγίζει γιατί το είχα παίξει τότε. Από την άλλη, η απουσία (πάλι) του Metroid Prime 4 λογικά δημιουργεί ανησυχία, παρά το ότι γνωρίζουμε την ανακατωσούρα που επικράτησε πριν από καιρό στο κομμάτι του development. Εννοείται ότι μου άρεσε το Metroid Dread, για κάποιο λόγο μπορεί και να τα σκάσω για το παλιό/νέο Mario Party Superstars, σίγουρα θα ήθελα το Wario Ware: Get It Together!, ειδικά τώρα που έχει και co-op (αλλά δεν ξέρω αν θα το αγόραζα full price) και ίσως να δάκρυσα λίγο με το Fatal Frame: Maiden of Black Water (γιατί είχα περάσει τέλεια με τα προηγούμενα της σειράς τότε). Ναι, η παρουσίαση δεν στερούνταν περιεχομένου, αλλά σε μένα φάνηκε κάπως διαδικαστική και στεγνή. Ίσως σε πολλά σημεία βαρετή. Μπορεί να φταίει το γεγονός ότι τα περισσότερα παιχνίδια δεν ήταν του γούστου μου -κάτι που ισχύει και για την παρουσίαση της Microsoft-, αλλά, τι να κάνουμε, μου φάνηκε άψυχη.

Όσο για αυτούς που περίμεναν νέα κονσόλα, νομίζω ότι οι φήμες ήταν κάπως υπερβολικές και ότι δεν είναι εποχή για λανσαρίσματα. Βλέπουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άλλοι στη διάθεση των μηχανημάτων και αυτή η δυσκολία σίγουρα δεν είναι κάτι που θέλει η Nintendo, ειδικά αυτόν τον καιρό που το Switch δεν δείχνει σημάδια κούρασης σε επίπεδο πωλήσεων. Μπορεί να περιμένει, αυτό κάνει και, μάλλον, καλά κάνει.

Σε γενικές γραμμές, προσωπικά νομίζω ότι τις θετικές εντυπώσεις τις κέρδισε η Microsoft, κυρίως λόγω της σωστής αντιμετώπισής της στο κομμάτι του Game Pass, ενώ η Nintendo φάνηκε να έρχεται στην Ε3 με το ζόρι, παρά το ότι είχε να δείξει πράγματα.

Και, φυσικά, μου έλειψε η Sony, αλλά όλο και κάτι θα ετοιμάζει κι αυτή. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*