Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Κόψε-Ράψε: Πι ες Πλατς

Μπήκε ο Μάρτιος και, ως συνήθως, η Sony έδωσε στους συνδρομητές του PS Plus τα μηνιαία δωρεάν παιχνίδια τους. Όμως ο φετινός Μάρτης έχει μια ιδιαιτερότητα. Είναι ο μήνας στον οποίο η Sony σταματάει την υποστήριξη των PS Vita και PS3 (όσον αφορά στα δωρεάν παιχνίδια της συνδρομής), όπως άλλωστε είχε ανακοινώσει πριν από πολύ καιρό. Ωραία, λογικό θα μου πείτε. Μας το είχε πει άλλωστε, οπότε όλα καλά. Είναι όμως; Μπορεί να ακουστώ υπερβολικός, αλλά τα δύο παιχνίδια που προσφέρονται αυτόν το μήνα, το Call of Duty: Modern Warfare Remastered και το The Witness, μου φαίνονται λίγα. Και όχι, δεν αναφέρομαι στην ποιότητά τους (αν και θα μπορούσα να γκρινιάξω για το CoD μιας και πρόκειται για ανανεωμένο παιχνίδι του 2007).

Μέχρι τώρα η Sony μάς είχε συνηθίσει σε πολύ περισσότερους τίτλους (για να καλύψει όλα τα format) και «ξαφνικά» μένουμε μόνο με 2. Εμένα η κίνηση μου αφήνει μια κάπως πικρή γεύση. Ίσως γιατί η εταιρεία με είχε καλομάθει, ίσως γιατί περίμενα κάτι διαφορετικό: ένα indie game (επιπλέον των 2), ένα παιχνίδι για το VR ή -σε ιδανική περίπτωση- και τα δύο. Δεδομένου ότι η τιμή της συνδρομής παραμένει ίδια (τιμή που είχε αυξηθεί σχετικά πρόσφατα), τα δύο παιχνίδια, όσο καλά και αν είναι, δεν μου φαίνονται αρκετά.


Θα μου πείτε τώρα ότι αυτό είναι και αν σου αρέσει, κόψε τη συνδρομή ή ότι η συνδρομή δεν αφορά στα δωρεάν παιχνίδια αλλά το online gaming. Μόνο που η Sony δεν διαφημίζει το PS Plus μόνο ως τρόπο πρόσβασης στο online gaming, αλλά ως συνολική υπηρεσία που προσφέρει πολλά πράγματα, ένα εκ των οποίων είναι τα δωρεάν παιχνίδια. Και δεν θέλω να κόψω τη συνδρομή, θέλω μια υπηρεσία που να δικαιολογεί στο μυαλό μου το έξοδο.

Θα δεχτώ ότι είμαστε ακόμη στην αρχή της νέας εποχής. Μπορεί η Sony να αλλάξει πορεία και να προσφέρει περισσότερους τίτλους ή τίτλους τόσο καλούς και δημοφιλείς που ο μικρότερος αριθμός τους να μην έχει σημασία. Τα πρώτα δείγματα πάντως μου μοιάζουν με υποβάθμιση της προσφερόμενης υπηρεσίας, η οποία προσφέρει λιγότερα στην ίδια τιμή.

Θα δεχτώ, επίσης, ότι τα δωρεάν παιχνίδια, ειδικά τα ΑΑΑ, κοστίζουν πολλά στην Sony, κόστος που δικαιολογεί ως ένα βαθμό την υποβάθμιση. Αλλά μήπως θα ήταν προτιμότερο η εταιρεία να πρόσφερε έναν τίτλο ΑΑΑ και δύο μικρότερους (κατά προτίμηση έναν για VR) ώστε η υπηρεσία να είχε μεγαλύτερη ποικιλία και να κάλυπτε περισσότερα γούστα; Αφήστε που οι πρωτοκλασάτοι τίτλοι είναι πολύ πιθανό να είχαν αγοραστεί από την πλειοψηφία των gamers την περίοδο που είχαν κυκλοφορήσει, κάτι που σημαίνει ότι πολλοί από αυτούς θα έχουν στη διάθεσή τους ένα μόνο τίτλο το μήνα ή ακόμη και κανέναν.

Μένει φυσικά να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Ως έχουν, προβλέπω ακόμη περισσότερες γκρίνιες από την πλευρά των χρηστών που, έτσι κι αλλιώς, γκρίνιαζαν κάθε μήνα είτε για την ποιότητα των προσφερόμενων τίτλων είτε για την τιμή της συνδρομής. Απλώς τώρα, φαντάζομαι, θα έχουν έναν ακόμη λόγο να γκρινιάζουν.

Εγώ πάντως έχω σίγουρα. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
6 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • RiderSoMysterious
    • Θα περίμενες ότι στον μήνα της αλλαγής, θα προσπαθούσαν να καθησυχάσουν τους συνδρομητές. Ελπίζω να μην είναι ένα πρώτο σημάδι αλαζονείας. Η αλήθεια είναι ότι και ο ανταγωνισμός δεν τους ζορίζει ιδιαίτερα. Ας δούμε και τον επόμενο μήνα.
      Και καμιά προσφορά στην ετήσια συνδρομή γιατί πλησιάζει η μέρα. ;)

    • citizenmac
    • Δεδομένου ότι 1) δεν παίζω online συνήθως, 2) τα παιχνίδια που πρόσφερε το PS Plus είχαν αρχίσει να γίνονται περισσότερο misses παρά hits (με φωτεινές εξαιρέσεις, βέβαια) και 3) πλέον ο χρόνος μου ήταν τόσο περιορισμένος που, και που κατέβαζα τα παιχνίδια, πάλι δεν μπορούσα να ασχοληθώ με τα περισσότερα από αυτά, έκοψα τη συνδρομή μου πριν κανένα χρόνο και κάτι. Δεν θεωρώ ότι έχασα τίποτα και το ότι αγοράζω πλέον στοχευμένα τα παιχνίδια που θέλω να παίξω, δίνουν και μεγαλύτερη αξία στη βιβλιοθήκη μου.

    • paulgouv
    • Η τιμή πήγε στα 60 ουσιαστικά μόνο για τους καπιτάλες που δεν τους νοιάζει να σκορπάνε λεφτά.Όλοι οι υπόλοιποι βάζουμε στην χειρότερη στα 45 όταν τρέχει η κλασική προσφορά (που ξεκίνησε σήμερα πάλι :p ) και υπάρχει τόσο συχνά στη διάρκεια του χρόνου που πρέπει να είναι πολύ χαζός κάποιος για να πετάξει 15 ευρώ επιπλέον.Ελπίζω και γω να δώσει κάποιο indie επιπλέον , αλλά και να μην το κάνει για 3.75 ευρώ το μήνα πιστεύω αξίζει για online, cloud και διατήρηση "βιβλιοθήκης" 2χρόνων (ο πρώτος 35 ευρώ στην καλύτερη εκπτωση ever)που έχω συγκεντρώσει!!

    • PORTAL
    • Εγω εχω το Ps4 εδω και πεντε χρονια. Κανω τριμηνη συνδρομη Plus και περιμενω να ληξει προτου την ανανεωσω, διοτι αρνουμαι να προπληρωνω εναν χρονο για κατι που δεν ξερω τι θα μου δωσει. Απο καταναλωτικης πλευρας ειναι παρανοια κατι τετοιο. Εχω δωσει 25 ευρω x 4 τριμηνα x 5 χρονια = περιπου 500 ευρω. Πεντακοσια ευρω για ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ, αφου αυτο ακριβως ειναι το Plus. Μια αορατη "υπηρεσια" που δεν προσφερει απολυτως τιποτα, εκτος απο την ενοικιαση παιχνιδιων που εχουν χασει εντελως την αξια τους. Το πληρωνω μοναχα για το multiplayer το οποιο φυσικα και δεν δικαιολογειται να ειναι πισω απο paywall. Οσο για τα παιχνιδια του Plus, μονο το Rocket League εχω αξιοποιησει, το οποιο σιγουρα θα ειχα αγορασει και μονος μου ουτως η αλλως, αντε και κανα δυο αλλα. Με λιγα λογια, πληρωσα το Rocket League 500 ευρω (σ.σ). Μπραβο παντως για το αρθρο, επιτελους καποιος εκανε κριτικη στο Plus. Επιτελους. Η βουβαμαρα επι του θεματος απο τα ελληνικα Μεσα για δυο "υπηρεσιες" (Plus, Gold) τοσο ανυπαρκτες και τοσο ξεπερασμενες ειναι εκκωφαντικη.

      • paulgouv
      • Ελπίζω πραγματικά να υπερβάλλεις για να τονίσεις το point σου ότι η ''υπηρεσία'' είναι ουσιαστικά ανούσια.Γιατί αν έχεις δώσει όντως αυτά τα 500ευρώ,θα ήθελα να με πληρώνεις να αναλάβω την διαχείρηση όλων των εξόδων σου :p (μην με παρεξηγήσεις.μαζί σου είμαι στο να γίνετε κριτική τουλάχιστον για το online paywall)

        Υ.Γ.Άσχετο με games , αλλα φαντάζομαι θα είσαι πιο διαλλακτικός στα ποσά που ζητάνε οι καρτοκινητές απλά για να έχεις τον αριθμό του τηλεφώνου σου!!!10e αναγκαστική ταρίφα το δίμηνο , σου τρώνε άκλαφτο 1,2e φπα , και αν βάζεις τις ''υπηρεσιάρες'' σε αναγκάζουν σε ανανέωση πιο τακτικά.Εν ολίγοις για να χρησιμοποιήσουμε απλά τον αριθμό για να μας καλούν , σκάμε 60e τουλάχιστον ετήσια!!!Αλλά,μάλλον μόνο οι ξένοι οι Ιάπωνες είναι απατεώνες με τις ψευτουπηρεσίες τους :p

        • PORTAL
        • Ε ενταξει ρε συ, οι εταιριες τηλεπικοινωνιων ειναι ο Μαικλ Τζορνταν της απατεωνιας. Ειναι μια κατηγορια απο μονες τους.

*