Football Manager 2014

  • REVIEW FORMAT PC
  • ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ FORMATS PC
Γιώργος Δουίτσης Γιώργος Δουίτσης  
04/11/2013 | 12:30
Editor's Choice
Πάρτε μπύρες, πίτσες, αναψυκτικά, ότι σας αρέσει τέλος πάντων και ενημερώστε την γυναίκα/αρραβωνιαστικιά/κοπέλα σας ότι θα σας χάσει για κάποιο διάστημα, γιατί επιτέλους κυκλοφόρησε το Football Manager 2014, το οποίο μάλιστα από εδώ και στο εξής θα μιλάει και ελληνικά! Ναι διάολε! Αυτό που εκατοντάδες Έλληνες FM managers ονειρεύονταν έγινε πραγματικότητα! Επιτέλους δεν θα χρειάζεται να εξηγούμε στο μη γλωσσομαθή μπατζανάκη μας ότι το Set Pieces δεν σημαίνει Θέσε Κομμάτια, αλλά θα δει από μόνος του ότι πρόκειται για τις Στημένες Φάσεις. Δεν θα χρειαστεί πια να αποκρυπτογραφήσει αρκτικόλεξα όπως το D/FB(L), καθώς πια έχει γίνει Α/ΜΧ(Α) και θα δει ότι σημαίνει Αμυντικός/Μπακ Χαφ (Αριστερά). Θα διαγράψει από το λεξιλόγιο του τον προπονητικό όρο Def. Set Pieces και θα χρησιμοποιεί τον ελληνικότατο, Αμ. Στημένα.

Football Manager 2014 Image 01

Ας καταλαγιάσουμε όμως τον ενθουσιασμό μας και ας δούμε τα νέα χαρακτηριστικά του Football Manager 2014 αναλυτικά, με τη βοήθεια μάλιστα του ανθρώπου που είναι υπεύθυνος για το πολυετές κάψιμό μας με το παιχνίδι τον Miles Jacobson, με τον οποίο και συνομιλήσαμε μία μέρα πριν την επίσημη κυκλοφορία της φετινής έκδοσης. Όπως μας απάντησε λοιπόν ύστερα από σχετική ερώτηση «η περσινή έκδοση του παιχνιδιού, πήγε τόσο καλά στην ελληνική αγορά από πλευράς πωλήσεων, που η Sports Interactive έκανε πράξη τα λόγια της και πρόσθεσε τα Ελληνικά στο μενού του παιχνιδιού. Μια διαδικασία φυσικά χρονοβόρα για το ελληνικό μεταφραστικό team, το οποίο όμως μπορούμε να πούμε πως τα πήγε περίφημα στο έργο του».

Football Manager 2014 Image 02

Σίγουρα κάποιες από τις αποδόσεις των αγγλικών όρων θα μπορούσαν να είναι διαφορετικές ή καλύτερες. Αυτό όμως δεν ακυρώνει το συνολικό έργο τους το οποίο είναι άξιο συγχαρητηρίων. Όπως τόνισε άλλωστε και ο Miles, «η προσθήκη των Ελληνικών θα αποτελέσει και ένα επιπλέον και ευχάριστο κίνητρο για τους gamers που ήθελαν ως τώρα να ασχοληθούν με το παιχνίδι αλλά οι περιορισμένες γνώσεις τους στα Αγγλικά δεν τους βοηθούσαν». Όσον αφορά τώρα στο σχεδιασμό και τη δομή του παιχνιδιού, μπορούμε να πούμε με απόλυτη σιγουριά ότι το φετινό Football Manager είναι το καλύτερο Manager που έχει κυκλοφορήσει. Έχουν διατηρηθεί όλες τις σχεδιαστικές αναβαθμίσεις από την περσινή έκδοση, το μενού και οι ενέργειες μέσα στο παιχνίδι έγιναν πολύ πιο απλές, επεξηγηματικές και αληθοφανείς, ενώ η αίσθηση που σου αφήνει είναι ότι πια όλα γίνονται σε πραγματικό χρόνο.

Football Manager 2014 Image 03

Όπως μας τόνισε ο Miles Jacobson, «πάρτε για παράδειγμα τις μεταγραφές και τις διαπραγματεύσεις που θα κάνει ένας manager. Πλέον όταν κάνει μια προσφορά, δεν θα την υποβάλει και θα περιμένει μερικές μέρες για την απάντηση. Επιτόπου υποβάλλει την προσφορά, η άλλη ομάδα απαντάει αν ενδιαφέρεται ή όχι να συζητήσει μαζί του και αν ενδιαφέρεται, οι διαπραγματεύσεις γίνονται εκείνη η στιγμή. Κάπως έτσι γίνονται πια όλες οι ενέργειες στο παιχνίδι. Ξεχάστε τα πολλά κλικ και τις πολλές επιλογές. Όλα έχουν να κάνουν με τη real time αίσθηση του παιχνιδιού».

Football Manager 2014 Image 04

Βέβαια, δεν είναι όλα εύκολα και απλά. Το παιχνίδι έχει αποκτήσει μεγάλο βάθος όσον αφορά το θέμα της τακτικής αλλά και του χειρισμού των παικτών. Τι εννοούμε; Θα σας το δώσουμε με ένα απλό παράδειγμα. Πήραμε τον Ολυμπιακό. Σετάραμε μια εντατική προπόνηση βασισμένη στην αντοχή και την άμυνα. Ρυθμίσαμε στα βασικά στοιχεία της τακτικής να είναι επιθετικός και γρήγορος, κάναμε και κάποιες μικρές ρυθμίσεις στις οδηγίες όπως το να έχει την κατοχή της μπάλας και να πρεσάρει συνεχώς και τέλος στις ρυθμίσεις του ματς, ορίσαμε να τρέχει πολύ γρήγορα και να μην δείχνει τίποτε άλλο παρά τα κυριότερα σχόλια. Αποτέλεσμα; Αντίθετα με τις προβλέψεις πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, γρήγορα η ομάδα βρέθηκε στην 3η με χάλια αποτελέσματα!
Football Manager 2014 - Σελίδα 2

Copyright © 2011-2017. All rights reserved.

powered by 9

Γίνε μέλος στο Enternity.gr

Είστε ήδη μέλος στο Enternity.gr? Login

close

Επιλέξτε σωστά. Το username δεν μπορεί να αλλάξει.

Γυναίκα Άντρας
click refresh to show captcha code reload code

Δέχομαι να λαμβάνω το Newsletter του Enternity.gr

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης του Enternity.gr

Σύνδεση στο Enternity.gr close login

Αυτόματη είσοδος

*Πατήστε εδώ εάν ξεχάσατε τον κωδικό σας

Υπενθύμιση κωδικού Enternity.gr close remind password
click refresh to show captcha code reload code
*
Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity