Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

COSMOTE TV Over The Top: Όσα πρέπει να ξέρετε για τη νέα πλατφόρμα

*
Η COSMOTE TV παρουσίασε πριν από μερικές ημέρες την Over The Top υπηρεσία της και μετά από μερικές ώρες χρήσης της, είμαστε επιτέλους σε θέση να σχολιάσουμε τα όσα είδαμε και να βγάλουμε κάποια πρώτα συμπεράσματα, μέχρι να οδηγηθούμε και στην αναλυτική μας παρουσίαση για το προϊόν. Ας δούμε λοιπόν όσα πρέπει να ξέρετε για να μπορείτε να είστε έτοιμοι στο λανσάρισμά της.

UPDATE: Ανακοινώθηκαν οι τιμές για τα πακέτα του COSMOTE TV Over The Top Platform




Ε: Τι διαφορετικό έχει η Over The Top υπηρεσία της COSMOTE TV από το COSMOTE TV GO που χρησιμοποιώ μέχρι τώρα;
Α: Η νέα Over The Top υπηρεσία αποτελεί την νέα πρόταση της COSMOTE TV για προσωποποιημενη τηλεθέαση, η οποία αναδεικνύει το πλούσιο περιεχόμενο της υπηρεσίας μέσα από ένα ανασχεδιασμένο και απλό μενού που προσαρμόζεται στις [προτιμήσεις και τις συνήθειες του κάθε χρήστη. Προσφέρει επίσης γρήγορες ταχύτητες πλοήγησης, περιεχόμενο σε 4Κ ανάλυση, και πρόσβαση της υπηρεσίας από Smart TVs χωρίς τη χρήση αποκωδικοποιητή.

Ε: Πότε ξεκινάει η λειτουργία της νέας υπηρεσίας;
Α: Η COSMOTE TV ανακοίνωσε πως η εμπορική διάθεση του προϊόντος θα ξεκινήσει εντός του Δεκεμβρίου. Στόχος είναι να υπάρχει διαθέσιμη η εφαρμογή για Android και iOS, καθώς και το Android TV Box μέσα από τα καταστήματα του Ομίλου. Η εφαρμογή για Smart TVs - Sony, Samsung και LG-  θα ακολουθήσει σε δεύτερη φάση.



Ε: Χρειάζομαι απαραίτητα το Android TV Box;
Α: Όχι. Η Over The Top υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη τόσο με τη χρήση του Android TV Box, όσο και μέσω σχετικών apps για συσκευές με iOS και Android. Ακόμη, θα υπάρχει το σχετικό site για να μπορείτε να δείτε όλο το περιεχόμενο και από το PC σας ή το laptop, ενώ θα βγουν - σε δεύτερη φάση- και σχετικές εφαρμογές για τηλεοράσεις Samsung, Sony και LG, αρκεί να έχουν χρονολογία κατασκευής από το 2017 και έπειτα.

Ε: Τι προσφέρει σε έναν συνδρομητή της δορυφορικής που κάνει ήδη χρήση το COSMOTE TV GO;
Α: Πέραν των νέων μηχανισμών του personalized recommendation και του μενού, που προσαρμόζεται δυναμικά με βάση το τι βλέπει ο κάθε χρήστης, υπάρχει το 4K περιεχόμενο. Ακόμη, σύντομα θα παρέχεται η δυνατότητα download για offline θέαση. Δηλαδή αν ετοιμάζεστε για ταξίδι με το αεροπλάνο ή το πλοίο, μπορείτε να κατεβάσετε περιεχόμενο και να το δείτε με την ησυχία σας, ακόμη και σε στιγμές που δεν έχετε πρόσβαση με τη συσκευή σας στο διαδίκτυο.



Ε: Θα μπορώ να χρησιμοποιώ και το COSMOTE TV GO και το app της Over The Top υπηρεσίας;
A: Σε πρώτη φάση, απαιτείται η αγορά μιας δεύτερης συνδρομής ή κάποιου mini pack για να λειτουργούν ταυτόχρονα και το COSMOTE TV GO και ο λογαριασμός της Over The Top υπηρεσίας. Σε επόμενη φάση, το COSMOTE TV GO θα σταματήσει να λειτουργεί και οι υφιστάμενοι συνδρομητές θα μεταφερθούν στο νέο app της ΟΤΤ υπηρεσίας. Οπότε, είτε αγοράζεις το έξτρα πακέτο, είτε περιμένεις μέχρι να περάσεις ατελώς στη διαδικασία της αντικατάστασης.

Ε: Υπάρχει έξτρα χρέωση για την Over The Top υπηρεσία  για τους υφιστάμενους συνδρομητές της COSMOTE TV;
Α: Για όσους συνδρομητές έχει παρέλθει η περίοδος δέσμευσης στο συμβόλαιο τους, η μετάβαση στην Over The Top υπηρεσία θα παρέχεται χωρίς επιπλέον χρέωση, με κατάργηση της υφιστάμενης Hybrid υπηρεσίας.



Ε: Στους νέους συνδρομητές τι διαφορετικό ισχύει;
Α: Για το πρώτο διάστημα, οι νέοι συνδρομητές θα έχουν την επιλογή να αποκτήσουν είτε αποκλειστικά την νέα Over The Top υπηρεσία, είτε την Hybrid υπηρεσία με παράλληλη χρήση της υπηρεσίας COSMOTE TV GO σε φορητές συσκευές ή/και εκτός σπιτιού.

Ε: Μπορώ να δω το περιεχόμενο αν δεν είμαι συνδρομητής της COSMOTE TV;
Α: Ναι, θα υπάρχουν ημερήσιες συνδρομές για να δεις πχ. ένα αθλητικό αγώνα που σε ενδιαφέρει, όπως και σήμερα, ενώ θα βγουν και πακέτα για μεγαλύτερη χρονική διάρκεια χωρίς δέσμευση (πχ. πληρωμή με τον μήνα).
Ε: Πως λειτουργεί ο μηχανισμός recommendation και γιατί διαφέρει;
Α: Ο μηχανισμός καταγράφει τις συμπεριφορές θέασης του χρήστη και του προτείνει προγράμματα που πιθανότατα τον ενδιαφέρουν. Διαφέρει σε σχέση με άλλες παρόμοιες πλατφόρμες, κυρίως γιατί έχει όλο το ελληνικό περιεχόμενο, τις αποκλειστικές παραγωγές της COSMOTE TV, αλλά και γιατί συνδυάζει σε όλη αυτή τη διαδικασία και το ζωντανό πρόγραμμα του πακέτου.

Ε: Τι παραπάνω περιλαμβάνει σε περιεχόμενο η Over The Top υπηρεσία σε σχέση με το συνδρομητικό πακέτο;
Α: Αυτή τη στιγμή το κανάλι COMOSTE Sport 4K που περιλαμβάνει μεταδόσεις αθλητικών σε υπερ-υψηλή ανάλυση.



Ε: Τι περιεχόμενο έχει η Over The Top υπηρεσία αυτή τη στιγμή σε 4Κ;
Α: Αυτήν τη στιγμή προσφέρονται αγώνες Champions League, καθώς και του αγγλικού και ισπανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Γίνονται προσπάθειες να γίνει μετάδοση και της Formula 1 άμεσα, ενώ μέσα στο 2020 έρχονται και σειρές και ταινίες.

Ε: Το Android TV Box τι προσφέρει;
Α: Όλες τις λειτουργίες που έχει ένα Android TV Box, προφανώς με κάποιους περιορισμούς. Μπορείς να μπεις στο Google Play Store, να κατεβάσεις εφαρμογές και παιχνίδια, να συνδέσεις περιφερειακά μέσω Bluetooth. Η συσκευή επιτρέπει την εγκατάσταση άλλων εφαρμογών, όπως και ένα Android TV Box του εμπορίου, με εξαίρεση όσων εφαρμογών έχουν αποκλειστεί για εμπορικούς λόγους. Το COSMOTE Android TV Box χρησιμοποιεί στην πρώτη φάση το default Android TV launcher.

Ε: Μπορώ να δω το περιεχόμενο της Over The Top υπηρεσίας ενώ είμαι στο εξωτερικό;
Α: Αυτήν τη στιγμή προσφέρεται η λειτουργία εντός Ελλάδος, αλλά και εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρκεί να είσαι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο.



Ε: Τι ταχύτητα απαιτείται;
Α: Για θέαση σε SD ανάλυση απαιτείται ελάχιστη ταχύτητα 3Mbit/s ενώ για HD περίπου 7 mpbs. Για θέαση 4Κ περιεχομένου απαιτείται ταχύτητα 15-16Mbit. Ωστόσο, η εφαρμογή «διαβάζει» την ταχύτητα της σύνδεσής σου και προσαρμόζει την απεικόνιση στην καλύτερη δυνατή ανάλυση (adaptive bitrate), έτσι ώστε να μην έχεις «σπασίματα» στη ροή του προγράμματος.

Ε: Τι καθυστέρηση παίζει στη μετάδοση σε σχέση με τη δορυφορική λήψη;
Α: Ειδικά στα αθλητικά γεγονότα, η COSMOTE TV έχει δουλέψει έτσι ώστε να προσφέρει 7-8 δευτερόλεπτα διαφορά σε σχέση με τη μετάδοση από τον δορυφόρο. Πρόκειται για μία από τις μικρότερες διαφορές σε παρόμοιες λύσεις, παγκοσμίως.
 
Ε: Τι παίζει με τους χρήστες και τους λογαριασμούς;
Α: Κάθε λογαριασμός (COSMOTE ID) μπορεί να έχει 5 διαφορετικά προφίλ (και με σχετικές ρυθμίσεις για παιδικά accounts, ενώ ο χρήστης μπορεί να ορίσει και το επίπεδο γονικού ελέγχου. Οι λογαριασμοί προστατεύονται με PIN, εφόσον το επιλέξει ο χρήστης,  (ώστε να αποφευχθούν  τυχόν ανεπιθύμητες χρεώσεις και να ελέγχεται η είσοδος σε προφίλ με μεγαλύτερα δικαιώματα ως προς τον γονικό έλεγχο). Κάθε λογαριασμός μπορεί να συνδεθεί σε έως και 4 συσκευές (που μπορούν να αλλάζουν κάθε μήνα), ενώ υποστηρίζεται ταυτόχρονη θέαση προγράμματος σε έως και 2 συσκευές. Για το αθλητικό περιεχόμενο, υπάρχει ο περιορισμός στη 1 συσκευή ανά λογαριασμό. Ωστόσο, αν έχετε δορυφορική εγκατάσταση στο σπίτι, μπορείτε να βλέπετε ταυτόχρονα με τον ίδιο λογαριασμό δύο διαφορετικά αθλητικά προγράμματα (ή και το ίδιο, ένας μέσω του δορυφορικού αποκωδικοποιητή και ένας μέσω της εφαρμογής για την Over The Top υπηρεσία), κάτι που δεν ισχύει πχ. στην δορυφορική πλατφόρμα της Nova και την εφαρμογή Nova GO και η οποία κλειδώνει σε μια συσκευή και απαιτεί αλλαγές των συσκευών μέσα από το λογαριασμό του χρήστη στο site.



E: Υπάρχει περιορισμός στον πάροχο που χρησιμοποιώ την εφαρμογή;
Α: Όχι, η Over The Top υπηρεσία της COSMOTE TV προσφέρει το περιεχόμενό της χωρίς περιορισμούς, οπότε οποιονδήποτε πάροχο και να έχεις μπορείς να συνδεθείς και να δεις αυτό που επιθυμείς.

Ε: Η εφαρμογή της Over The Top υπηρεσίας θα παίζει σε άλλα Android TV Boxes του εμπορίου;
Α: Όχι, στην παρούσα φάση θα υπάρχει μόνο στο επίσημο Android TV Box της COSMOTE TV.



E: Η εφαρμογή της Over The Top υπηρεσίας προσφέρει όλες τις δυνατότητες θέασης που είχαμε και στον υβριδικό αποκωδικοποιητή και στο COSMOTE TV Go app;
A: Οι λειτουργίες της νέας Over The Top υπηρεσίας είναι παρόμοιες αλλά με ορισμένες διαφοροποιήσεις. Για παράδειγμα, στην παρούσα φάση δεν υποστηρίζεται η δυνατότητα εγγραφής και προσωρινής αποθήκευσης περιεχομένου στους Android TV αποκωδικοποιητές, αν και η COSMOTE TV εξετάζει το ενδεχόμενο να παρέχει μελλοντικά τη δυνατότητα εγγραφής στο νέφος (Network PVR), ώστε να μπορεί ο χρήστης να δει το περιεχόμενο που τον ενδιαφέρει από όλες τις συσκευές της νέας υπηρεσίας. Επίσης, πολύ σύντομα θα παρέχεται στις  φορητές συσκευές και η δυνατότητα του download & off-line viewing. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*