Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ηλίας Κεράνης: Fantasy, Creation και video games

Ο Ηλίας Κεράνης είναι μοναδική περίπτωση ανθρώπου. Αγαπάει τα video games και είναι άλλος ένας νέος που έχει «παγιδευτεί» στην άσχημη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας. Είναι εκνευρισμένος, είναι τσαντισμένος, αλλά παλεύει με κάθε τρόπο να ζήσει την οικογένειά του και αγωνίζεται να το κάνει με ένα τρόπο που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Από μικρός ασχολήθηκε με τη δημιουργία κοσμημάτων και όλο αυτό το συνδύασε με την αγάπη του για τα video games. Αυτή τη στιγμή δημιουργεί μέσα από την Archaia Icon Hand Crafted Jewelry Art και την Bronze Dragon Miniatures για λογαριασμό οποιουδήποτε του το ζητήσει μινιατούρες, αντικείμενα και κοσμήματα βασισμένα στον κόσμο της φαντασίας και των video games και αφορμή για να τον συναντήσουμε ήταν η κυκλοφορία του νέου Gears of War, franchise με το οποίο δηλώνει παθιασμένος και… σχεδόν ερωτευμένος.



Σε ηλικία 8 ετών ήρθε σε επαφή με τη δημιουργία κοσμημάτων λόγω ενός μαγαζιού που βρισκόταν κοντά στην επιχείρηση του πατέρα του. Ο ιδιοκτήτης-τεχνίτης «παλαιάς κοπής», όπως μας τον ανέφερε χαρακτηριστικά, τον μύησε στον κόσμο, καθώς ο Ηλίας τον παρακολουθούσε να δημιουργεί ή να επισκευάζει σε χρυσό, ασήμι και πλατίνα. Από μικρός ήρθε σε επαφή με τη λίμα, τη σέγα και τη φωτιά, ενώ μας εκμυστηρεύτηκε πως έχει εξειδικευτεί στο θέμα παραγωγής με τη φωτιά. Όλα τα παραπάνω δεν έμειναν στο…χαρτί, αφού αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το αντικείμενο. Μετά το λύκειο, πήγε σε σχολή και μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, συνέχισε στα εργαστήρια και στην παραγωγή.



Στην ερώτηση των βασικών χαρακτηριστικών της δουλειάς που κάνει, η απάντηση του Ηλία ήταν πως είναι μοναχική δουλειά, θέλει συγκέντρωση, απορρόφηση και πολλές ώρες. Πλέον, με τη βοήθεια του υπολογιστή, των σύγχρονων εργαλείων και του 3D, η δουλειά έχει απλοποιηθεί σε κάποιους τομείς μεν, παραμένει απαιτητική δε. Τόνισε ωστόσο, πως ένα αντικείμενο που δεν έχει δημιουργηθεί στο χέρι, αλλά έχει βγει από μηχάνημα, είναι διαφορετικό. Και αυτή τη μοναδικότητα των χειροποίητων κοσμημάτων θέλει να προβάλλει με τη δουλειά του στην Archaia Icon.



Συνδυάζοντας τώρα όλα τα παραπάνω με την αγάπη του για τα videogames, ο Ηλίας έχει αρχίσει να δημιουργεί κοσμήματα εμπνευσμένα από διάφορους τίτλους, όπως το Gears of War, προσφέροντας πάνω απ’ όλα τη μοναδικότητα. Όλα τα αντικείμενα που δημιουργεί είναι κατόπιν παραγγελίας, πέραν όσων φτιάχνει για τον εαυτό του. Με στόχο την ποιότητα και την αντοχή στο χρόνο, ο Ηλίας παρασκευάζει με την ομάδα του κοσμήματα που αντέχουν στο χρόνο και θέλει να μένουν διαχρονικά. Κάπου εκεί συναντάει και το πρώτο μεγάλο πρόβλημα στη χώρα μας.
Γνωρίζοντας τη σειρά Gears of War, ο Ηλίας μαγεύεται από το σύνολο των πραγμάτων που έφερε στο gaming. Βάζοντας σαν στόχο να πάρει την άδεια για να δημιουργεί επίσημα αντικείμενα για διάφορα video games, με την ανακοίνωση πρόθεσης για τριλογία, κάνει κρούση στην Microsoft Hellas δημιουργώντας ποιοτικά αντικείμενα όπως pins, κρεμαστά και μπρελόκ. Η Microsoft αναλαμβάνει να προωθήσει στο εξωτερικό το αίτημα του Ηλία, ο οποίος ονειρεύεται να αναλάβει μια τόσο δύσκολη και απαιτητική δουλειά που -γιατί όχι- θα μπορούσε να συνοδεύει και τις συλλεκτικές εκδόσεις των μελλοντικών παιχνιδιών της σειράς. Και όλα αυτά, με παραγωγή στην Ελλάδα.



Μετά από 6 μήνες, η απάντηση που λαμβάνει είναι πως το θέμα των licenses για δημιουργία merchandise είχε κλείσει από πλευράς Epic Games και πως δεν υπήρχε πρόθεση για κάτι παραπάνω. Ο Ηλίας δεν το έβαλε κάτω, καθώς είδε πως τα αντικείμενα που είχαν μπει στις συλλεκτικές των τότε παιχνιδιών ήταν κατά πολύ κατώτερα (ποιοτικά) από αυτά που πρότεινε ο ίδιος. Έτσι, παίρνει την απόφαση να κάνει απευθείας επαφή με την Epic Games, ενώ ανεβάζει τα αντικείμενα και ως unofficial προϊόν στο eBay. H Epic, παρόλο που δεν του έδωσε κάποια απάντηση, του κατεβάζει τα αντικείμενα από τη δημοφιλή πλατφόρμα, οπότε εκεί φτάνει στο σημείο που απογοητεύεται από την όλη ιστορία.



Αυτή τη στιγμή, ακολουθώντας την ευρωπαϊκή νομοθεσία στα περί αδειών, ο Ηλίας κατασκευάζει αντικείμενα μόνο κατόπιν παραγγελίας από συλλέκτες. Η ιδέα να εμπλακεί περισσότερο επαγγελματικά με το θέμα σταματάει με το που αντιλαμβάνεται το μπέρδεμα που επικρατεί σε θέμα πνευματικών δικαιωμάτων από υπηρεσίες όπως τα σχετικά ελληνικά επιμελητήρια. Στην ερώτησή μας αν θα προσπαθούσε τώρα, να κάνει ξανά επαφή με κάποια εταιρεία για να προσπαθήσει ξανά, η απάντηση ήταν θετική, ωστόσο η πρώτη του προτεραιότητα είναι να βρει κάτι σχετικό και να μετακομίσει στο εξωτερικό με την οικογένειά του. Μεγαλώνοντας και έχοντας αποκτήσει τη σχετική εμπειρία, μας δήλωσε πως δεν θα το βάλει εύκολα κάτω και θα προσπαθήσει ξανά. Ευελπιστούμε πως θα τα καταφέρει και θα προσπαθήσουμε από πλευράς μας να τον βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Δείτε ένα δείγμα της δουλειάς του μέσα από το παρακάτω video που γυρίστηκε στο κατάστημα Console Club Νέου Ηρακλείου, το οποίο και ευχαριστούμε για την διευκόλυνση.




 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • T_K_L_L_LUIGI
    • Πολύ ωραίες δημιουργίες αλλά δεν συγκρίνονται με τίποτα με τις ομορφιές του Ελληνικού συστήματος,εκεί να δεις λεπτομέρεια.

*