Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Jaguar ολοταχώς στην ηλεκτροκίνηση (video)

*
Αδιαμφισβήτητα πλέον, η ηλεκτροκίνηση έχει θέσει τις βάσεις έτσι ώστε (αργά ή γρήγορα) να αναλάβει τα ηνία της νέας “νόρμας” της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ουκ ολίγες είναι μέχρι σήμερα οι εταιρίες που βολιδοσκόπησαν την αγορά και έκαναν δειλά-δειλά τα πρώτα τους βήματα, εισαγάγοντας μερικά μοντέλα ή μετατρέποντας κάποια από τις υπάρχουσες σειρές τους. Ακολουθώντας το ρεύμα της εποχής, η Jaguar ανακοίνωσε μέσω τις επίσημης ιστοσελίδας της το “REIMAGINE”, όπως το αποκαλεί, ολόκληρης της παραγωγής της.

Πρόκειται για ένα βραχυπρόθεσμο πλάνο, όπου σε βάθος τετραετίας υπόσχεται τον καθολικό εξ-ηλεκτρισμό όλων των μοντέλων της. Στόχος της εταιρίας, μέχρι το 2025 να έχει αφορίσει από τους καταλόγους της κάθε επιλογή κινητήρα βενζίνης ή πετρελαίου - ακόμη και των υβριδικών. Παράλληλα, η σειρά Land Rover θα κάνει και εκείνη τη μετάβαση, κινούμενη σε χαμηλότερους όμως ρυθμούς, αφού γίνεται αναφορά σε μετατροπή του εξήντα τοις εκατό της γκάμας των τετρακίνητων έως και το 2030. Η πληρότητα της εν λόγω “αναθεώρησης” του γκρουπ θα βασιστεί σε τρεις πλατφόρμες ηλεκτροκίνησης. Την EMA (Electric Modular Achitecture) για τα πλήρως ηλεκτρικά Land Rover και την MLA (Modular Longitudinal Architecture) για τα υβριδικά της κατηγορίας, δίχως να γνωρίζουμε ποια από τις Range Rover, Discovery ή Defender σειρές θα ηλεκτροποιηθεί πρώτα. Τρίτη, η πλατφόρμα PEA (Pure Electrical Architecture) θα αναλάβει τα ηνία των νέων, πολυαναμενόμενων αυτοκινήτων Jaguar, σηματοδοτώντας ταυτόχρονα το τέλος της σειράς XJ Limousine που θα έκανε φέτος την επανεμφάνιση της.




Παρεμφερές μέλλον φαίνεται να έχουν και οι τρέχουσες υβριδικές προτάσεις (βλ. XE, XF, E-Pace και F-Pace), παρότι η εταιρία δεν προέβηκε σε περαιτέρω σχολιασμό. Το σύνολο της επένδυσης ανέρχεται σύμφωνα με την ίδια στα τρία δισεκατομμύρια δολάρια, με τον Thierry Bolloré, CEO του Jaguar Group να δηλώνει πως πρόκειται για μια κίνηση “ποιότητας έναντι ποσότητας”. $48.7 εκατομμύρια ακόμη έχουν αποταμιευτεί με σκοπό την αποπληρωμή Ευρωπαϊκών προστίμων, αφού δεν πέτυχε του στόχους εκπομπών ρύπων που θεσπίστηκαν για το 2020.

Τέλος, να θυμίσουμε πως η εταιρία έχει έναν ακόμη άσσο στο μανίκι, την ανάπτυξη ενός κινητήρα τύπου hydrogen fuel-cell, τον οποίο και αναμένεται να δοκιμάσει σε δρόμους (σε πρωτόλεια μορφή) εντός του έτους. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως από το 2019, ο Ίλον Μασκ είχε χαρακτηρίσει την εν λόγω προσπάθεια ως “χαζή” και “δίχως δυνατότητα επιτυχίας”.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*