Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

14χρονος, παιδί θαύμα, ετοιμάζεται για καριέρα στη SpaceX

*
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Mercury News, ένα δεκατετράχρονο παιδί θαύμα από την Καλιφόρνια θα ξεκινήσει σύντομα την πρώτη του δουλειά πλήρους απασχόλησης στη SpaceX. Ο Kairan Quazi, ο νεότερος που αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Santa Clara Καλιφόρνια εδώ και σχεδόν διακόσια χρόνια, θα επισημοποιήσει σύντομα την αποφοίτησή του και από εκεί θα βρεθεί κυριολεκτικά στα αστέρια. Το παιδί θαύμα, ένα σπάνιο παράδειγμα υψηλής ευφυΐας, θα πρέπει να ενταχθεί στο τμήμα Starlink της SpaceX αφού τελειώσει τις σπουδές του στην επιστήμη υπολογιστών και μηχανικής στο πανεπιστήμιο.

Ο Kairan ξεκίνησε το κολλεγιακό του ταξίδι σε μεγάλη ηλικία εννέα ετών - όταν οι περισσότεροι από τους συνομηλίκους του δεν έχουν ακόμα κατανοήσει τον κόσμο στον οποίο βρίσκονται. Αρχικά εγγράφηκε σε ένα κοινοτικό κολέγιο και ένας από τους πρώτους εταιρικούς του ρόλους ήταν ως ερευνητικός συνεργάτης στο ερευνητικό εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης της Intel Corporation. Η τεχνητή νοημοσύνη κατατάσσεται ψηλά στη λίστα των τεχνολογιών που χρησιμοποιούν πολύπλοκα μαθηματικά και στατιστικά μοντέλα για να αξιοποιήσουν την ικανότητα των υπαρχόντων δεδομένων να δημιουργούν νέες ιδέες.


Λέγεται ότι το IQ του είναι υψηλότερο από το 99,9% του πληθυσμού. Αυτό τον τοποθετεί μεταξύ των 11 εκατομμυρίων πιο έξυπνων ανθρώπων στον κόσμο από τα οκτώ δισεκατομμύρια που κατοικούν στον πλανήτη.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί στο μυαλό του. Για παράδειγμα, ενώ μπορεί να μάθει προχωρημένες έννοιες χωρίς τις γενικά απαιτούμενες προϋποθέσεις, η ικανότητά του να αναπαράγει προφορικά τη γνώση δεν είναι προχωρημένη. Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο που είχε δημοσιεύσει στη HuffPost το 2019.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*