Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

COVIDWISE: Έτοιμη η πρώτη εφαρμογή σε Android και iOS για προστασία των πολιτών

*
Το COVIDWISE, η πρώτη εφαρμογή που χρησιμοποιεί την τεχνολογία εντοπισμού του Android και του iOS, είναι έτοιμη για χρήση στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, η πολιτεία της Virginia έχει ενημερώσει πως ολοκλήρωσε το beta testing και πλέον οποιοσδήποτε θέλει μπορεί να την κατεβάσει για να ενημερώνεται αν υπάρχει πιθανότητα να έχει έρθει σε επαφή με κρούσμα. Το COVIDWISE δεν καταγράφει την κίνηση του χρήστη της συσκευής μέσω GPS, αλλά χρησιμοποιεί την τεχνολογία Bluetooth για να επικοινωνεί με άλλες μονάδες.

Κάθε συσκευή εκπέμπει με την εφαρμογή ένα σήμα σε κοντινή απόσταση, έτσι ώστε τα κινητά να επικοινωνούν μεταξύ τους. Όταν ένας χρήστης εντοπιστεί θετικός για κορονοϊό, θα παίρνει έναν προσωπικό αριθμό εντοπισμού και αντίστοιχα θα ενημερώνονται (ανώνυμα) όλοι οι χρήστες που μπορεί να έχουν έρθει σε κοντινή επαφή. Η συμμετοχή στην εφαρμογή είναι εθελοντική, ωστόσο οι αρμόδιες αρχές αναφέρουν πως όσο περισσότεροι την χρησιμοποιήσουν, τόσο πιο εύκολα θα μπορεί να περιοριστεί ο ιός.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*