Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

To Facebook απενεργοποίησε περισσότερα από 1,3 δισ ψεύτικα accounts

*
To Facebook ανακοίνωσε ότι το τελευταίο εξάμηνο έχει εντοπίσει και απενεργοποιήσει περισσότερα από 1,3 δισ. ψεύτικα accounts. Τα νέα έρχονται έπειτα από την υπόσχεση της εταιρείας να δημοσιεύει όλο και περισσότερα δεδομένα, που αφορούν της ενέργειες της για την πάταξη του spam και των fake news. Οι περισσότεροι από αυτούς τους λογαριασμούς ήταν bots, που είχαν ως αποστολή τη διάδοση spam μηνυμάτων ή σε άλλες παράνομες δραστηριότητες. Αν αναλογιστεί κανείς ότι οι ενεργοί χρήστες του Facebook σε μηνιαία βάση είναι περίπου 2,2 δισ. ο αριθμός των fake accounts είναι το λιγότερο εντυπωσιακός.

Όπως και να έχει, τουλάχιστο για την ώρα, το Facebook κερδίζει τη συγκεκριμένη μάχη. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι παρά το feedback των χρηστών, μόνο το 1,5% των απενεργοποιημένων λογαριασμών αναγνωρίζονται ως fake όταν αναφέρονται για έλεγχο και αυτό θα πρέπει να είναι το κομμάτι που θα πρέπει η εταιρεία να εστιάσει άμεσα την προσοχή της.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*