Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Vertical Slice 78: Οι 50 αποχρώσεις του cringe

*
Συνεχίζεται στο Vertical Slice η κουβέντα για τη στάση μερίδας του κόσμου έναντι του The Last Of Us Part II και, κατ’ επέκταση, για τα user score ως λειτουργία και φαινόμενο. Στην Πολωνία το This War Of Mine προτείνεται σε σπουδαστές ορισμένων επιστημονικών πεδίων, ενώ στις ΗΠΑ έχουμε την πρώτη συνταγράφηση… παιχνιδιού. Η Microsoft συνεχίζει να συμπληρώνει λεπτομέρειες για το Xbox Series X και τα πέριξ αυτού, ενώ η Larian δεν έχουμε καταλάβει τι εντύπωση θέλει να μείνει ακριβώς κάθε φορά που δείχνει το Baldur’s Gate 3. Για το κέφι, θυμόμαστε πως το Cyberpunk 2077 πήγε πίσω. Ξανά. Δημιουργείται μια κάποια παράδοση πλέον.

Vertical Slice 78: Οι 50 αποχρώσεις του cringe
 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
5 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • paulgouv
    • Μηπως πλησιάζει η ώρα να αρχισουν να ανεβαίνουν τα Vertical Slice και στο Youtube?Με απλές στατικές εικόνες ανάλογα με το θέμα και τα απαραίτητα timestamps ,θα μπορούμε ευκολα να ακούσουμε συγκεκριμένα σημεία απο την 2ωρη συζήτηση και να dodgeάρουμε άλλα για να τα ακούσουμε καποια άλλη στιγμή.Δεν ξέρω πως πάει η ακρόαση στις υπηρεσίες που ανεβαίνει σαν podcast ,αλλά νομίζω οτι στο youtube θα έφερνε αρκετά views και σιγουρα περισσότερη διαδραστικότητα με το κοινό για σχολιασμό επί των θεμάτων,σε σχέση με την μηδαμινή συμμετοχή στις αναρτήσεις στο site.Αν βέβαια ειναι αρκετά χρονοβόρα η όλη επιπλέον διαδικασία τότε πάω πάσο :)

      • yaponvezos
      • Το YouTube δεν είναι σωστό μέσο για την περίσταση μιας και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων εμποδίζει κάποιον να ακούσει on the go. Η συντριπτική πλειοψηφία όσουν ακούν, ακούν από mobile, κάτι φυσιολογικό στο podcasting γενικότερα.

        Σε podcast apps παντός είδους, υπάρχουν κανονικά chapters για να πηγαίνεις στο σημείο που σε ενδιαφέρει ή να προσπερνάς κάποιο που δεν σε απασχολεί ιδιαίτερα.

        Ακόμη και αν κατεβάσεις το αρχείο, αν το ανοίξεις με σύγχρονο media player app σε υπολογιστή, λειτουργούν κανονικά τα chapters.

        Το πρακτικά «χειρότερο» (ως προς το chaptering) ενδεδόμενο είναι η χρήση του ενσωματωμένου player ή το άνοιγμα του αρχείου σε άλλη καρτέλα που εξασφαλίζει την αναπαραγωγή σε default HTML5 player, ανάλογα με τον browser πάντα.

        Το YouTube μόλις πρόσφατα πρόσθεσε υποστήριξη για chapters, οπότε ένα θέμα λύθηκε, το μεγάλο όμως, η διακοπή αναπαραγωγής με το που το mobile app πάει στο παρασκήνιο δεν αλλάζει κι ούτε πρόκειται μιας και η μεγαλύτερη ευελιξία σε αυτό το θέμα προσφέρεται ως δυνατότητα σε όσους πληρώνουν YouTube premium.

        Από τη δική μου τη μεριά, ακόμη κι αν το ανέβασμα σε YouTube αυτοματοποιηθεί, για να μην έχω περισσότερη δουλειά ειδικά για μια πλατφόρμα και μόνο, έχω και πρόβλημα στατιστικών.

        Spotify και Google Podcasts μετράνε ξεχωριστά, το YouTube θα μετρούσε ξεχωριστά ενώ όλες, μα όλες οι άλλες εφαρμογές για podcasts, ασχέτως πλατφόρμας, έχουν τα στατιστικά τους ενιαία και μετριούνται εύκολα, αρθροισμένα, σε μια τοποθεσία. Για Spotify και Google Podcasts κάνω δουλειά manual για να βγουν τελικά νούμερα και το ίδιο θα έπρεπε να κάνω για την περίπτωση του YouTube.

        Το θέμα της συμμετοχής στα comments που αναφέρεις είναι διαφορετικό, ωστόσο και εδώ παίζει ρόλο ότι η συντριπτική πλειοψηφία ακούει από mobile, οπότε δύσκολα θα έκανε στάση ειδικά για comment στη δημοσίευση.

        Κι αυτά χωρίς να πιάσω θεωρητικά ζητήματα όπως π.χ. το αν δικαιούται κάτι να λέγεται podcast αν είναι σε υπηρεσίες που δεν επιτρέπουν χρήση άλλης εφαρμογής, κατέβασμα, RSS syndication κ.λπ.

        Δεν είναι ότι έχω αποκλείσει τελείως το YouTube ως πιθανό ενδεχόμενο (κι αυτό επειδή μιλάμε για Ελλάδα, όχι για κάποιο ουσιαστικότερο λόγο), αλλά, πραγματικά, είναι εξαιρετικά ακατάλληλο για το format και πάει πακέτο με πρακτικούς περιορισμούς που δεν συναντά ο χρήστης σε οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική.

        • paulgouv
        • Thanks με καλυψες και με το παραπάνω.Αγνοούσα τελείως τα podcast chapters αφου οσα vertical εχω ακουσει ανοίγω το link σε νεο chrome tab...

    • Nintendotaliban
    • Πάντως εδώ που τα λέμε, μέσα σε όλο αυτό το χαμό το metacritic λειτούργησε ως ένα 'controvesy review' όπως έχουμε δει να γίνεται σε ταινίες πχ,περίεργο που δεν επιλέχθηκε το format αυτό από κανένα site.Απ την άλλη θα μου πει κανείς για ποιό controversy του θέματος μιλάς;Απ 'οτι φάνηκε δόθηκε αφορμή μέσω του παιχνιδιού να γίνει ενα ιδιότυπο debate,ξεφυγε απ τα ορια του μεσου,εγώ βλέπω και θετικά στην όλη μανούρα.Όλα ειναι θέμα οπτικής και εν τέλει ποια άποψη ειναι επικρατούσα-υποκρατούσα στη κοινωνία...Ευμετάβλητα είναι αυτά και σίγουρα έχουν αντίκτυπο και στο gaming.Τώρα για ατζέντες κτλ,άμα θεωρείται taboo η ellie και η abby,τί να πει και η poison του final fight...Άμα είναι να κάνουν δημοψήφισμα για να αλλάξει το σεναριο ο druckmann,μάλλον κάποιοι ξέμειναν στο mass effect 3 ή γουστάρουν happy ending όπως στα cartoon.Αν παρατηρήσει κάποιος τη φρασεολογία των επικριτών του παιχνιδιού σε twitter reddit και τα συναφή,άνετα διαπιστώνει ότι πρόκειται περί απόνερων του gamergate...

    • RiderSoMysterious
    • Θα είναι όντως τόσο πετσοκομμένο το Cyberpunk, πχ και στο Xbox One X; Το σκέφτομαι γιατί αν το παίξω πχ 60-70 ώρες ή όσο κρατάει, μετά πολύ δύσκολα να ασχοληθώ ξανά και ας είναι βελτιωμένη έκδοση.

*