Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Αγωγή των The New York Times εναντίον OpenAI και Microsoft για εκπαίδευση μοντέλων ΑΙ με τα άρθρα τους

*
Οι The New York Times κατέθεσαν μήνυση εναντίον της OpenAI και της Microsoft, κατηγορώντας τις δυο εταιρείες για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, υποστηρίζοντας ότι ανέπτυξαν τα δικά τους μοντέλα ΑΙ αντιγράφοντας και χρησιμοποιώντας εκατομμύρια άρθρα του μέσου ενημέρωησης και το αποτέλεσμα είναι πως πλέον ανταγωνίζονται το περιεχόμενο που προσφέρει.

Η αγωγή αναφέρει ότι τα LLMs (Large Language Models) της OpenAI και της Microsoft, που χρησιμοποιούνται από το ChatGPT και το Copilot αντίστοιχα, «μπορεί να παράγει αποτελέσματα που αναπαράγουν λέξη προς λέξη το περιεχόμενο των Times, το συνοψίζει προσεκτικά και μιμείται το εκφραστικό του ύφος". Αυτό "υπονομεύει και βλάπτει" τη σχέση των Times με τους αναγνώστες, ισχυρίζεται το πρακτορείο, ενώ επίσης τους στερεί "συνδρομές, αδειοδοτήσεις, διαφημίσεις και έσοδα από συνεργάτες".


Η καταγγελία υποστηρίζει επίσης ότι αυτά τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης "απειλούν τη δημοσιογραφία υψηλής ποιότητας" καθώς υπονομεύουν τη δυνατότητα των ειδησεογραφικών πρακτορείων να προστατευτούν και να δημιουργούν έσοδα από περιεχόμενο. "Μέσω του Bing Chat της Microsoft (που πρόσφατα μετονομάστηκε σε "Copilot") και του ChatGPT της OpenAI, οι κατηγορούμενοι επιδιώκουν να κάνουν δωρεάν την τεράστια επένδυση των Times στη δημοσιογραφία, χρησιμοποιώντας την για την κατασκευή υποκατάστατων προϊόντων χωρίς άδεια ή πληρωμή", τονίζεται στην αγωγή.

Εν τω μεταξύ, η κυκλοφορία μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης που έχουν εκπαιδευτεί στο περιεχόμενο των Times έχει αποδειχθεί "εξαιρετικά προσοδοφόρα" τόσο για τη Microsoft όσο και για την OpenAI, αναφέρει η αγωγή. Οι Times ισχυρίζονται ότι προσπάθησαν να διαπραγματευτεί και με τις δύο εταιρείες για μήνες για να "διασφαλίσουν ότι έλαβαν εύλογη αμοιβή για τη χρήση του περιεχομένου της", αλλά δεν έγινε δυνατό να υπάρξει συμφωνία.

Οι Times ζητάνε την καταδίκη της OpenAI και της Microsoft, ζητώντας δισεκατομμύρια δολλάρια ως αποζημίωση, όπως επίσης να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το περιεχόμενό τους για την εκπαίδευση των μοντέλων AI. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*