Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

AI προβλέπει εγκληματικές ενέργειες μια εβδομάδα πριν συμβούν, με ακρίβεια 90%

*
Πρόγραμμα που λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να προβλέψει τη διάπραξη εγκλημάτων και μάλιστα με επιτυχία 90%, μία εβδομάδα πριν αυτά συμβούν. Ερευνητές "δίδαξαν" την εφαρμογή χρησιμοποιώντας δεδομένα από οκτώ μεγάλες πόλεις των Η.Π.Α. Τα δεδομένα αυτά περιλαμβάνουν στοιχεία από ανθρωποκτονίες αλλά και εγκλήματα όπως διαρρήξεις κατοικιών και κλοπές αυτοκινήτων. Τα περιστατικά αυτά είναι τα πλέον πιθανά να αναφερθούν στα όργανα του νόμου στις αστικές περιοχές, όπου παραδοσιακά υπάρχει έλειψη εμπιστοσύνης και συνεργασίας ανάμεσα στους πολίτες και την αστυνομία.

Τα δεδομένα αφορούν την περίοδο 2014 έως 2016. Μετά τη εκπαίδευσή του, το σύστημα πρόβλεψε τα επίπεδα της εγκληματικότητας για τις επόμενες εβδομάδες. Λαμβάνοντας υπόψη τον χρόνο και την τοποθεσία των εγκλημάτων, προσπαθεί να βρει τη σχέση μεταξή των γεγονότων για να προβλέψει τη διάπραξη μελλοντικών εγκλημάτων. Χωρίζει την κάθε πόλη σε περιοχές με μέγεθος περίπου 1,5 οικοδομικό τετράγωνο και αναλύει τι θα μπορούσε να συμβεί σε κάθε μία από αυτές.


Στη συνέχεια, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν το ίδιο πρόγραμμα για να μελετήσουν την απόκριση της αστυνομίας σε περιχές με διαφορετικά κοινωνικά και οικομικά δεδομένα. Όταν λοιπόν τα εγκλήματα συνέβαιναν σε περιοχές όπου ο πληθυσμός διακρίνεται από οικονομική άνεση, προσέλκυαν περισσότερες δυνάμεις του νόμου, σε σύγκριση με πιο "υποβαθμισμένες" περιοχές και κατέληγαν σε πιο πολλές συλλήψεις. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση, αν και δεν θα έπρεπε, από πλευράς της αστυνομίας.

Το εργαλείο δεν προορίζεται ως καθοδηγτής της αστυνομίας, αλλά ως ένα μέσο προειδοποίησης για μελλοντικές καταστάσεις.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*