Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ακόμη πιο γερά στο ποδόσφαιρο η Apple, κυνηγάει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων

*
Η Apple φέρεται να βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τη FIFA για τα δικαιώματα μετάδοσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων το 2025. Η αμερικανική εταιρεία, σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, έχει έρθει κοντά σε συμφωνία με τη FIFA για να μεταδώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων που θα διεξαχθεί στις ΗΠΑ το 2025, με ένα ποσό άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Αν ολοκληρωθεί το deal, θα είναι το δεύτερο μεγάλο για ποδοσφαιρικές μεταδόσεις, αφού το 2022, απέκτησε για 2,5 δισ. δολάρια και τα δικαιώματα του Major League Soccer, του αμερικανικού πρωταθλήματος.

Η διοργάνωση αυτή είναι ένα διευρυμένο κύπελλο συλλόγων και οι αγώνες του θα διεξαχθούν από τον Ιούνιο έως και τον Ιούλιο με 32 ομάδες από Ευρώπη, Αφρική, Ασία, Νότια Αμερική, Ωκεανία, Βόρεια Αμερική, Κεντρική Αμερική και Καραϊβική.


Από την Ευρώπη θα συμμετέχουν οι 3 πρωταθλήτριες Ευρώπης για τις σεζόν 2021-2023 και 9 ακόμη ομάδες με βάση το UEFA ranking τους, όπως πχ. Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι, Παρί Σεν Ζερμέν, Μπάγερν, Τσέλσι, Ίντερ, Πόρτο, Μπενφίκα, Ντόρτμουντ, Γιουβέντους, Ατλέτικο και Σάλτσμπουργκ. Από την Ασία έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους οι Ουλσάν, Αλ Χαλίλ και Ουράβα, από Αφρική οι Καζαμπλάνκα και Αλ Αχλί, από το CONCACAF οι Μοντερέι, Σιατλ και Λεόν, από το COMNEBOL οι Παλμέιρας, Φλαμένγκο και Φλουμινένσε και από Ωκεανία η Οκλαντ Σίτι.

Οι ομάδες θα χωριστούν σε 8 ομίλους των 4 και οι αγώνες θα συνεχιστούν μετά με φάσεις νοκ-άουτ. Το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην Κίνα το 2021, αλλά ακυρώθηκε λόγω Πανδημίας. Θα διεξαχθεί στις ΗΠΑ το 2025, ενώ για την επόμενη διοργάνωση του 2029 θεωρείται φαβορί η Ισπανία. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*