Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Αμερικανική εταιρεία βρίσκεται πολύ κοντά στην αναγέννηση των μαμούθ

*
Τα μαμούθ που εξαφανίστηκαν από τη Γη πριν από χιλιάδες χρόνια, απασχολεί όλο και περισσότερο τον κόσμο των επιστημόνων. Η ιδέα της επαναφοράς του στη ζωή, μέχρι πρόσφατα δεν ήταν παρά απλά ένα όνειρο, όμως μια αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας, η Colossal Biosciences φαίνεται πως βρίσκεται πολύ κοντά στο να το πραγματοποιήσει.

Ο στόχος είναι αρκετά φιλόδοξος και η εταιρεία επιθυμεί να αναγέννήσει εξαφανισμένα είδη μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται de-extinction. Συγκεκριμένα, Colossal επιδιώκει να δημιουργήσει ένα υβρίδιο μεταξύ του ασιατικού ελέφαντα και του μαμούθ. Αυτό το πλάσμα θα είχε τα ιδιαίτερα φυσικά χαρακτηριστικά του μαμούθ, όπως η πυκνή γούνα του και η ικανότητά του να αντέχει το κρύο.


Το κλειδί σε αυτή τη διαδικασία βρίσκεται στον επαναπρογραμματισμό των κυττάρων. Οι επιστήμονες της Colossal έχουν καταφέρει να επαναπρογραμματίσει επιτυχώς τα κύτταρα του δέρματος των ελεφάντων ώστε να λειτουργούν ως εμβρυϊκά κύτταρα. Είναι μια ανακάλυψη που έχει δημιουργήσει ενθουσιασμό, αλλά και προβληματισμό, καθώς υπάρχουν πολλά ερωτήματα για το ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στο περιβάλλον αν ζωντανέψουν είδη που έχουν εξαφανιστεί πριν εκατοντάδες αιώνες.

Παρά τα όποια εμπόδια και ανησυχίες, η Colossal Biosciences παραμένει αποφασισμένη στον στόχο της και ελπίζει ως το 2028 να δούμε το πρώτο αναγεννημένο μαμούθ. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*