Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ανακαλύφθηκε η δεύτερη μεγαλύτερη μαύρη τρύπα του Milky Way

*
Η αποστολή Gaia έκανε μια πρωτοποριακή ανακάλυψη, εντοπίζοντας τη μεγαλύτερη γνωστή μαύρη τρύπα αστρικής μάζας στον γαλαξία μας, με μάζα 33 φορές μεγαλύτερη από αυτή του Ήλιου. Αυτή η μαύρη τρύπα, που ονομάζεται Gaia BH3, εντοπίστηκε λόγω των βαρυτικών της επιδράσεων σε ένα κοντινό ουράνιο σώμα στον αστερισμό Aquila, περίπου 2.000 έτη φωτός μακριά. Αυτό το εύρημα όχι μόνο αμφισβητεί την κατανόησή μας για το σχηματισμό και την εξέλιξη τεράστιων άστρων, αλλά επίσης ανοίγει νέες δυνατότητες για τη μελέτη αυτών των αινιγματικών αντικειμένων με μεγαλύτερη λεπτομέρεια, ακριβώς στην κοσμική αυλή μας.

Η Gaia είναι μια αποστολή της ESA για να χαρτογραφήσει τη θέση και την κίνηση πολλών από τα φωτεινότερα αστέρια του Γαλαξία μας, απεικονίζοντάς τα πολλές φορές από διαφορετικές προοπτικές. Συγκεντρώνει επίσης βασικά δεδομένα για το φως των άστρων, επιτρέποντάς μας να εκτιμήσουμε πράγματα όπως η ηλικία και η σύνθεσή τους. Και, εκτός από την κίνησή τους στον γαλαξία, η Γαία μπορεί να μετρήσει την κίνησή τους σε σχέση με τη Γη, μια μέθοδος που είναι χρήσιμη για την ανίχνευση τροχιακών αλληλεπιδράσεων, όπως η παρουσία συντρόφων αστεριών ή εξωπλανητών. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*