Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ανακαλύφθηκε νέο είδος δεινόσαυρου, με περίεργη εμφάνιση

*
Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος δεινόσαυρου το οποίο ονόμασαν Koleken inakayali και είχε κάπως παράξενη εμφάνιση, με πεπλατυσμένο πρόσωπο και πολύ μικρά μπροστά πόδια. Η ανακάλυψη έγινε στην Παταγονία και ρίχνει νέο φως στην ποικιλία των θηρευτών της τότε εποχής.

Ο Koleken inakayali, με μήκος 5 μέτρα, ήταν ένα τρομερό αρπακτικό της εποχής του. Τα απολιθώματά του ανακαλύφθηκαν στον σχηματισμό La Colonia στην Παταγονία και αποτέλεσαν το αντικείμενο μιας πρόσφατα δημοσιευμένης μελέτης στο Cladistics. Ανήκοντας στην οικογένεια Abelisauridae, ήταν κυρίαρχος θηρευτής της αρχαίας υπερηπείρου Gondwana.


Οι Abelisauridae, όπως και ο K. inakayali, έπαιξαν παρόμοιο ρόλο με αυτόν του Tyrannosaurus rex στη Βόρεια Αμερική. Παρά τα μικροσκοπικά τους χέρια, αυτοί οι δεινόσαυροι ήταν τρομακτικοί κυνηγοί, χάρη στα ισχυρά πίσω πόδια τους και τα στιβαρά κρανία τους. Το κρανίο του K. inakayali ξεχώριζε για το πεπλατυσμένο σχήμα του, συγκρίσιμο με αυτό της πατημασιάς.

Οι ανασκαφές της ερευνητικής ομάδας του Michael Pittman, οι οποίες διήρκεσαν αρκετά χρόνια, έφεραν στην επιφάνεια τα τμήματα ενός σκελετού που περιλαμβάνει οστά κρανίου, οστά της ουράς και σχεδόν ολόκληρα τα πόδια. Η National Geographic Society στήριξε οικονομικά αυτήν την έρευνα. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*