Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ανθρωποειδές ρομπότ με AI φτιάχνει καφέ και απαντάει σε ερωτήσεις

*
Το Figure 01 είναι ένα ανθρωποειδές ρομπότ που έμαθε να φτιάχνει καφέ παρακολουθώντας πλάνα ενός ανθρώπου να το κάνει και τώρα τώρα να απαντήσει σε ερωτήσεις χάρη στην ενσωμάτωση τεχνολογίας της OpenAI.

Στο video που θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε στη συνέχεια, ένας τεχνικός ζητά από το Figure 01 να εκτελέσει μια σειρά από απλές εργασίες σε ένα μινιμαλιστικό περιβάλλον δοκιμών που μοιάζει με κουζίνα. Πρώτα ζητά από το ρομπότ κάτι να φάει και του δίνει ένα μήλο. Στη συνέχεια, ζήτησε από το Figure 01 να εξηγήσει γιατί του έδωσε ένα μήλο ενώ μάζευε σκουπίδια. Το Figure απαντά σε όλες τις ερωτήσεις με μια ρομποτική αλλά φιλική φωνή.


Εάν ισχύουν όλα όσα παρουσιάζονται στο video, τότε μιλάμε για πρόοδο σε δύο βασικούς τομείς της ρομποτικής. Η πρώτη έχει να κάνει με τη μηχανική πίσω από επιδέξιες, αυτοδιορθωτικές κινήσεις που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι. Σημαίνει ότι έχουν δημιουργηθει πολύ ακριβείς μηχανισμοί κίνησης εμπνευσμένοι από αρθρώσεις ή μύες, αλλά και οι απαραίτητοι έλεγχοι για την εκτέλεση μιας εργασίας και τη συγκράτηση αντικειμένων.

Η δεύτερη είναι η επεξεργασία φυσικής γλώσσας σε πραγματικό χρόνο (NLP) χάρη στην προσθήκη της τεχνολογίας της OpenAI.

Περισσότερα στο video που ακολουθεί.
 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*