Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Αντικείμενο από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό προσγειώθηκε και προκάλεσε ζημιές σε σπίτι στη Φλόριντα! (εικόνες)

*
Πριν από μερικές ημέρες, κάτι περίεργο προσγειώθηκε στην οροφή του σπιτιού του Alejandro Otero στη Φλόριντα και η NASA άρχισε τις έρευνες. Συγκεκριμένα, ένα μεγάλο κυλινδρικό αντικείμενο που ζυγίζει σχεδόν 1 κιλό εντοπίστηκε να έχει πέσει από τον ουρανό στην ταράτσα του σπιτιού του. Ο ίδιος δεν ήταν εκεί, αλλά ο γιός του ήταν και μία κάμερα ασφαλείας εντόπισε την προσγείωση του αντικειμένου τις 8 Μαρτίου και στις 14.34 τοπική.

Η ώρα ταιριάζει με τη στιγμή που η Διαστημική Υπηρεσία των ΗΠΑ κατέγραψε την είσοδο του στον εναέριο χώρο της χώρας. Το πακέτο αυτό περιλαμβάνει ένα πακέτο εξαντλημένων μπαταριών από τον διαστημικό σταθμό, τοποθετημένες πάνω σε μια μικρή παλέτα για να επιστρέψει στη Γη με ελεγχόμενο τρόπο. Όπως φαίνεται, το πακέτο… έχασε το δρόμο του. Η NASA έχει επικοινωνήσει με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού και έχει παραλάβει το αντικείμενο για να κάνει σχετικούς ελέγχους και να εντοπίσει την προέλευσή του που εικάζεται πως είναι από τον διαστημικό σταθμό, πίσω στο 2021.


Με την είσοδό του στην ατμόσφαιρα της Γης, το πακέτο πήρε φωτιά αφού η θερμοκρασία σε τέτοιες περιπτώσεις φτάνει τις αρκετές χιλιάδες βαθμούς. Η παλέτα των μπαταριών είχε όγκο πάνω από 2,5 τόνους και διαστάσεις σχεδόν διπλάσιες από έναν ψυγειοκαταψύκτη. Η πρακτική αυτή συνηθίζεται για την επιστροφή αντικειμένων στον πλανήτη μας, σε ελεγχόμενες περιοχές, ωστόσο αυτή τη φορά δεν πήγαν όλα βάσει σχεδίου. Ο ίδιος ο Otero αναφέρει στο X/Twitter ότι περιμένει απαντήσεις από την NASA, αλλά και αποζημιώσεις για τις ζημιές που προκλήθηκαν στο σπίτι του.



Ο παρακάτω χάρτης της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας δείχνει τη διαδρομή της παλέτας μέχρι τη στιγμή που μπήκε στην ατμόσφαιρα της Γης.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*