Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Αστεροειδής σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη, μάλλον προλαβαίνουμε να σωθούμε

*
Ο πιο επικίνδυνος αστεροειδής στο ηλιακό μας σύστημα είναι ο Bennu, που έχει τον όγκο ενός αεροπλανοφόρου. Αντανακλά μόνο ένα μικρό κλάσμα του ηλιακού φωτός που πέφτει στην επιφάνειά του, είναι επίσης ένα από τα πιο σκοτεινά αντικείμενα στο ηλιακό μας σύστημα. Οι περισσότεροι άλλοι αστεροειδείς αντανακλούν πέντε φορές περισσότερο. Σύμφωνα με επιστήμονς, σε περίπτωση που δεν ληφθούν μέτρα και οι επαληθευτούν οι υπολογισμοί, στις 24 Σεπτεμβρίου 2182 θα συγκρουστεί με τη Γη με ταχύτητα 36 Mach, ή 43.452,29 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Σε αυτή την περίπτωση, η ανθρωπότητα θα έρθει αντιμέτωπη με μια δύσκολη επιλογή. Να αρχίσει να καταστρώνει πλάνα για την εκκένωση μια μεγάλης περιοχής του κόσμου ή να οργανώσει μια αποστολή για να εκτρέψει τον αστεροειδή από την πορεία του. Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα πρέπει να μάθουμε ό,τι μπορούμε για τον Bennu.


Η πρόσκρουση θα απελευθερώσει ενέργεια που ισοδυναμεί με 1.450 μεγατόνους TNT. Για να κατανοήσει κανείς την ισχύ της, η συνολική ενέργεια που δαπανήθηκε κατά τη διάρκεια όλων των πυρηνικών δοκιμών σε όλη την ιστορία υπολογίζεται σε 510 μεγατόνους. Οπότε, οι συνέπειες θα είναι ολέθριες.

Ο Bennu ανακαλύφθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 1999 από επιστήμονες του εργαστηρίου Lincoln του MIT και η NASA ανέθεσε στον Dante Lauretta την αποστολή να "ανακόψει" την πορεία του, πληρώνοντάς τον $1 δισ. Περίπου 24 χρόνια μετά, τον Σεπτέμβριο του 2023, η αποστολή OSIRIS-REx της NASA ολοκληρώθηκε με επιτυχία και οι επιστήμονες έχουν αρκετό υλικό για να μελετήσουν τον Bennu αλλά και την απαρχή του σύμπαντος. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • vasileiouk
    • Σύμφωνα με την ίδια την Nasa υπάρχει μια πιθανότητα στις 2.700 να γίνει σύγκρουση το 2182 , και όχι η βεβαιότητα που αναφέρει το άρθρο . Θα πρέπει λοιπόν να διορθωθεί .

*