Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Αυτόνομα ρομποτικά αεροσκάφη θα χαρτογραφήσουν ανεξερεύνητες περιοχές της Ανταρκτικής

*
Όπως φαίνεται, η επιστήμη θέλει να ανακαλύψει ακόμη και τα πιο δυσπρόσιτα σημεία του πλανήτη και η Ανταρκτική είναι το επόμενο βήμα. Μια ομάδα επιστημόνων έφτασε πριν από μερικές ημέρες στην περιοχή και θα δοκιμάσει να εξερευνήσει με αυτόνομα ρομποτικά αεροσκάφη διάφορα τμήματα της ηπείρου που δεν έχουν μελετηθεί αρκετά.

Στόχος είναι να βγουν κάποια συμπεράσματα για την κλιματική αλλαγή, αλλά και να χαρτογραφηθούν περιοχές που είναι δυσπρόσιτες. Οι δοκιμές στα ειδικά αυτά αεροσκάφη έχουν γίνει σε πολύ δύσκολες συνθήκες (όπως στην Ουαλία) και το πρώτο στάδιο των πτήσεων θα καλύψει βουνά που είναι κάτω από τους πάγους για να γίνει μια εκτίμηση πόσο γρήγορα αυτοί θα μπορούσαν να λιώσουν και να οδηγήσουν σε αύξηση της στάθμης των ωκεανών.


Όπως σημειώνεται στο BBC, οι συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή δεν είναι εύκολες και οι πολύμηνοι σκοτεινοί χειμώνες έκαναν το έργο των συμβατικών αεροσκαφών παρατήρησης ασύμφορο. Τα αυτόνομα αυτά ρομποτικά αεροσκάφη έχουν αναπτυχθεί από το Βρετανικό Παρατηρητήριο της Ανταρκτικής και την Windracers και μπορούν να επισκευαστούν αρκετά εύκολα και οικονομικά, αν υπάρξει τέτοια ανάγκη.

Μπορούν να μεταφέρουν 100 κιλά εξοπλισμού σε αποστάσεις έως και 1000 χιλιομέτρων και ελέγχεται από υπολογιστή.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*