Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Blackout δύο εβδομάδων στην επικοινωνία της NASA με τα robot της στον Άρη

*
Τα robot της NASA στον Άρη θα είναι αποκομμένα επικοινωνιακά για τις επόμενες εβδομάδες, λόγω ενός φυσικού φαινόμενου. Ο Άρης και η Γη βρίσκονται τη στιγμή αυτή στις δυο αντίθετες πλευρές του Ήλιου, σε μια ευθυγράμμιση που είναι γνωστή ως ηλιακή σύζευξη. Σύμφωνα με τη NASA, για όσο διάστημα υπάρχει αυτή η κατάσταση είναι ριψοκίνδυνο να προσπαθήσει να στείλει εντολές στα robot, λόγω ότι ίσως υπάρξουν καταστροφικές συνέπειες λόγω των παρεμβολών από τον ήλιο. Αυτή η ηλιακή σύζευξη πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και η επικοινωνία αναμένεται να αποκατασταθεί πλήρως μετά τις 25 Νοεμβρίου.

Έτσι τα Perseverance και Curiosity rovers, το ελικόπτερο Ingenuity, το Mars Reconnaissance Orbiter, τα Odyssey και MAVEN θα βρούνε για λίγο την ησυχία τους. Τα όργανά τους θα συνεχίσουν να συλλέγουν δεδομένα για τις αποστολές του, όμως δεν θα τα στείλουν στη Γη την περίοδο που προαναφέρθηκε. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*