Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Βρέθηκαν στελέχη της γρίπης των πτηνών σε παστεριωμένο γάλα στις ΗΠΑ

*
Η πρόσφατη ανίχνευση στελεχών του H5N1 στην αλυσίδα παραγωγής παστεριωμένου γάλακτος οδήγησε σε διεξοδικές έρευνες από την FDA (Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων). Παρά την παρουσία αυτών των στοιχείων, η υπηρεσία υποστηρίζει ότι η αγορά γάλακτος παραμένει ασφαλής, δίνοντας έμφαση στην αποτελεσματικότητα της παστερίωσης στην εξάλειψη των παθογόνων οργανισμών. Η ανακάλυψη του H5N1 σε αγελάδες γαλακτοπαραγωγής έχει πράγματι εγείρει ανησυχίες σχετικά με την πιθανή εξέλιξη του ιού ώστε να μολύνει πιο αποτελεσματικά τα θηλαστικά. Ωστόσο, ο FDA, που υποστηρίζεται από ιστορικά δεδομένα σχετικά με την ικανότητα της παστερίωσης να αδρανοποιεί παρόμοιους ιούς, διαβεβαιώνει ότι ο κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών θεωρείται επί του παρόντος χαμηλός. Οι συνεχείς δοκιμές στοχεύουν στον προσδιορισμό της παρουσίας βιώσιμων σωματιδίων H5N1, διασφαλίζοντας τη συνεχή ασφάλεια της παραγωγής γάλακτος.

Η πρόσφατη ανακοίνωση του FDA υπογραμμίζει την αποτελεσματικότητα της παστερίωσης στην αδρανοποίηση του ιού H5N1, μια διαδικασία που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της ασφάλειας των τροφίμων για περισσότερο από έναν αιώνα. Ενώ η παστερίωση δεν είναι συνώνυμη με την αποστείρωση, γενικά μειώνει τα παθογόνα σε ασφαλή επίπεδα. Ο FDA, σε συνεργασία με το CDC και το USDA, διερευνά διεξοδικά την παρουσία HPAI στο παστεριωμένο γάλα μέσω δοκιμών qPCR και περαιτέρω μελετών. Αυτές οι προσπάθειες αντικατοπτρίζουν τη δέσμευση του οργανισμού να διασφαλίσει την ασφάλεια του εφοδιασμού γάλακτος και να παρέχει στο κοινό αξιόπιστες πληροφορίες, καθώς αυτές γίνονται διαθέσιμες. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*