Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

CDC: Προσοχή, η ιλαρά μπορεί να επιστρέψει δριμύτερη σε μορφή πανδημίας!

*
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, κάποτε μοντέλο για την εξάλειψη της ιλαράς, αντιμετωπίζουν μια σημαντική πρόκληση το 2024. Ο ιός της ιλαράς, εξαιρετικά μεταδοτικός και κάποτε θεωρείτο ότι ήταν υπό έλεγχο, έχει δει μια αναζωπύρωση με τα κρούσματα να αυξάνονται δραματικά το πρώτο τρίμηνο του έτους. Αυτή η αύξηση απειλεί την κατάσταση που επιτεύχθηκε το 2000, απόδειξη της αποτελεσματικότητας του προγράμματος εμβολιασμού εκείνη την εποχή. Η μείωση των ποσοστών εμβολιασμού κατά της ιλαράς στις νηπιακές ηλικίες ήταν ένας παράγοντας που συμβάλλει αρνητικά, υπογραμμίζοντας τη σημασία της διατήρησης υψηλής εμβολιαστικής κάλυψης για την πρόληψη επιδημιών και τη διατήρηση του ελέγχου της μετάδοσης.

Η πρόσφατη ανάλυση του CDC υπογραμμίζει μια ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων ιλαράς στις αρχές του 2024, υπογραμμίζοντας τη σημασία της προσεκτικής επιτήρησης και των προσπαθειών εμβολιασμού. Παρά την αποτελεσματικότητα των υφιστάμενων συστημάτων δημόσιας υγείας στην ανίχνευση διαφόρων αλυσίδων μετάδοσης, η πιθανότητα για μεγαλύτερες εστίες παραμένει, ειδικά δεδομένου του ιστορικού πλαισίου της απώλειας κατάστασης σχεδόν εξάλειψης το 2019. Η μείωση των ποσοστών εμβολιασμού MMR και η μειωμένη παγκόσμια δραστηριότητα κατά της ιλαράς συμβάλλουν στον κίνδυνο , τονίζοντας την ανάγκη για συνεχή επαγρύπνηση για τη δημόσια υγεία για τη διατήρηση της κατάστασης εξάλειψης και την προστασία της υγείας της κοινότητας.


Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) έχουν αναφέρει σημαντικό αριθμό κρουσμάτων ιλαράς στις Ηνωμένες Πολιτείες, με ένα αξιοσημείωτο ποσοστό να συνδέεται με διεθνή ταξίδια. Μέχρι τις 28 Μαρτίου 2024, υπήρχαν 338 αναφερόμενα κρούσματα, με τα περισσότερα να είναι μη εμβολιασμένα άτομα ή άτομα με άγνωστη εμβολιαστική κατάσταση. Τα στοιχεία δείχνουν μια στροφή στις περιοχές που συμβάλλουν στα εισαγόμενα κρούσματα ιλαράς, με αύξηση αυτών από την Ευρώπη και την Ανατολική Ασία. Αυτό υπογραμμίζει τη σημασία της διατήρησης υψηλής εμβολιαστικής κάλυψης για την πρόληψη επιδημιών και τη διατήρηση της εξάλειψης της ιλαράς στη χώρα.

Η ανάλυση του CDC υπογραμμίζει τη λεπτή ισορροπία μεταξύ της διατήρησης της κατάστασης εξάλειψης της ιλαράς και των κινδύνων που ενέχει η μείωση των ποσοστών εμβολιασμού. Για να διατηρηθεί η επιτευχθείσα πρόοδος, είναι ζωτικής σημασίας να ενισχυθούν οι προσπάθειες εμβολιασμού, ιδιαίτερα σε κοινότητες με χαμηλή κάλυψη. Τα προληπτικά μέτρα, όπως η προώθηση του εμβολιασμού πριν από τα διεθνή ταξίδια και η ταχεία ανταπόκριση σε ύποπτα κρούσματα, είναι απαραίτητα για την πρόληψη της επανεγκατάστασης της ιλαράς ως κοινής νόσου στις ΗΠΑ. Η συνεχής δέσμευση σε αυτές τις στρατηγικές θα είναι το κλειδί για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας έναντι των εστιών ιλαράς. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*