Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Διαφήμιση χρησιμοποιεί AI εκδοχή του Tom Hanks χωρίς να έχει πάρει την άδειά του

*
Ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός Tom Hanks προειδοποίησε τους θαυμαστές του για διαφήμιση που φέρει AI εκδοχή του, χωρίς τη συγκατάθεση του ίδιου. Πρόκειται για ένα οδοντιατρικό διαφημιστικό που χρησιμοποιεί AI και deepfakes για να παρουσιάσει μια αρκετά νεότερη εκδοχή του Hanks, με τον ίδιο να έχει εκφράσει τους προβληματισμούς του σχετικά με τις εν λόγω τεχνολογίες εδώ και καιρό.

Πιο συγκεκριμένα, μόλις την άνοιξη του 2023 σχολίασε πως θα μπορούσε να πεθάνει και οι ερμηνείες του να συνεχίσουν για πάντα, εξαιτίας του AI και των deepfakes. «Κανείς δε θα μπορεί να καταλάβει πως δεν είμαι εγώ» είχε δηλώσει, κάτι που φαίνεται πως είναι απόλυτα ρεαλιστικό. Και δεν είναι ο μόνος που σκέφτεται έτσι. Η χρήση του AI για τη δημιουργία υλικού χωρίς τη συγκατάθεση της εκάστοτε διασημότητας, έχει δημιουργήσει πολλά debates σχετικά με την ηθική πίσω από αυτό.


Μόλις πριν από λίγες μέρες, η κόρη του Robin Williams, Zelda, εκδήλωσε την αγανάκτησή της για AI voice over με τη φωνή του εκλιπόντος πατέρα της. Φαίνεται λοιπόν πως, ενόσω οι συγκεκριμένες τεχνολογίες αναπτύσσονται με ραγδαίους ρυθμούς, θα πρέπει να υπάρξουν κανόνες σχετικά με τη χρήση τους. Ειδάλλως τα πράγματα μπορεί να ξεφύγουν.
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tom Hanks (@tomhanks)

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*