Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Διάστημα: Δείτε για πρώτη φορά την μαύρη τρύπα στο κέντρο του γαλαξία μας (video)

*
Η μαύρη τρύπα που βρίσκεται στο κέντρο του γαλαξία μας (με το όνομα Τοξότης Α*) καταγράφηκε με τον πλέον ακριβή τρόπο και έχουμε για πρώτη φορά ξεκάθαρη εικόνα του πως  μοιάζει. Το Τηλεσκόπιο Ορίζοντα Γεγονότων (που συνδυάζει δεδομένα από οκτώ ραδιοτηλεσκόπια) κατέγραφε για μέρες το κέντρο του γαλαξία μας και εντόπισε έναν δακτύλιο αερίων και άλλων υλικών, σε μια προσπάθεια που συμμετείχαν πάνω από 300 ερευνητές από 80 ερευνητικούς φορείς σε κάθε άκρη του πλανήτη.



Ουσιαστικά, έχουμε να κάνουμε με μια περιοχή του διαστήματος που έχει τόσο μεγάλη βαρύτητα που δεν της ξεφεύγει ούτε το φως. Η μαύρη τρύπα δεν φαίνεται ξεκάθαρα, απλά φαίνεται πως λάμπει γύρω της ένας δακτύλιος. Η απόστασή της από τη Γη είναι σχεδόν 27.000 έτη και φαίνεται να έχει το μέγεθος ενός ντόνατ αν το παρακολουθούσαμε να βρίσκεται στη Σελήνη (δηλαδή στα 380.000 χιλιόμετρα).

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*