Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Δίκτυο 4G στη Σελήνη ετοιμάζεται να εγκαταστήσει η Nokia

*
Η Nokia ετοιμάζεται να εγκαταστήσει ένα δίκτυο κινητής τηλεφωνίας 4G στη Σελήνη εντός του 2023, με στόχο να επιταχύνει τις ανακαλύψεις στον δορυφόρο της Γης και γιατί όχι, να ανοίξει τον δρόμο για την ανθρώπινη παρουσία. Για τον σκοπό αυτή η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει έναν πύραυλο της SpaceX. Το δίκτυο θα τροφοδοτείται από έναν σταθμό βάσης εξοπλισμένο με κεραία που θα είναι τοποθετημένος σε μια μονάδα προσγείωσης Nova-C που σχεδιάστηκε από την αμερικανική διαστημική εταιρεία Intuitive Machines, καθώς και από ένα συνοδευτικό ρόβερ με ηλιακή ενέργεια. Θα δημιουργηθεί μια σύνδεση LTE μεταξύ της μονάδας προσγείωσης και του ρόβερ. Η υποδομή θα προσγειωθεί στον κρατήρα Shackleton, που βρίσκεται κατά μήκος του νότιου άκρου της Σεληνης.

Η Nokia λέει ότι η τεχνολογία έχει σχεδιαστεί για να αντέχει στις ακραίες συνθήκες του διαστήματος. Το δίκτυο θα χρησιμοποιηθεί στην αποστολή Artemis 1 της NASA, η οποία στοχεύει να στείλει τους πρώτους αστροναύτες που θα περπατήσουν στην επιφάνεια της Σελήνης από το 1972.


Στόχος είναι να δείξουν ότι τα επίγεια δίκτυα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες επικοινωνίας για μελλοντικές διαστημικές αποστολές, δήλωσε εκπρόσωπος της η Nokia, προσθέτοντας ότι το δίκτυό της θα επιτρέψει στους αστροναύτες να επικοινωνούν μεταξύ τους και με το κέντρο ελέγχου της αποστολής, καθώς και να ελέγχουν το rover εξ αποστάσεως και να μεταδίδουν σε πραγματικό χρόνο δεδομένα video και τηλεμετρίας στη Γη.

Μεταξύ αυτών που θέλει να επιτύχει η Nokia με το δίκτυό της είναι η εύρεση πάγου στη Σελήνη. Μεγάλο μέρος του πλανήτη είναι τώρα ξηρό αλλά πρόσφατες μη επανδρωμένες αποστολές ανακάλυψαν υπολείματα πάγου παγιδευμένα σε κρατήρες γύρω από τους πόλους.

Αυτό το νερό θα μπορούσε να επεξεργαστεί και να χρησιμοποιηθεί για πόσιμο, να διασπαστεί σε υδρογόνο και οξυγόνο για χρήση ως καύσιμο πυραύλων ή να διαχωριστεί για να παρέχει αναπνεύσιμο οξυγόνο στους αστροναύτες.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*