Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Δημιουργήθηκε λειτουργικό σύστημα για το NES (video)

Πάνω από 30 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, φαίνεται πως το Nintendo Entertainment System έχει νέο λειτουργικό σύστημα. Αυτό, χάρη στην Inkbox Software, η οποία έφτιαξε ένα OS με γραφικό περιβάλλον για την ρετρό κονσόλα της Nintendo. Το λογισμικό της το ονόμασε NESOS. Λόγω της τεχνολογίας της δεκαετίας του ’80, όταν και κυκλοφόρησε το NES, το NESOS είναι περιορισμένο σε μόνο δύο εφαρμογές. Αυτές είναι ένα word processor παρόμοιο με το notepad και οι ρυθμίσεις. Επιπλέον, επιτρέπεται αποθήκευση μέχρι και οκτώ αρχείων μεγέθους 832 bytes στο μέγιστο. Εντυπωσιακό είναι πως το λειτουργικό που έφτιαξε η Inkbox έχει κανονικά ποντίκι και επιφάνεια εργασίας, στην οποία μάλιστα μπορείτε να πειράξετε και τα χρώματα. Όλο το project είναι διαθέσιμο μέσω ROM, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέσω emulator. Μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο video που ακολουθεί.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*