Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Δοκιμάσαμε το Age of Inventors, ένα ελληνικό επιτραπέζιο που χρειάζεται τη στήριξή σας (vid)

*
Πρώτες εντυπώσεις από το νέο ελληνικό επιτραπέζιο Age of Inventors που χρειάζεται την υποστήριξή σας στο Kickstarter.

Κατά την διάρκεια της πανδημίας, πολλοί επέστρεψαν στο gaming για να αντιμετωπίσουν την απομόνωση. Φυσικά, το gaming περιλαμβάνει και τα επιτραπέζια, όσο και αν δεν κυκλοφορούν πολλά νέα για αυτά, αφού τα video games έχουν καθιερώσει την παρουσία τους στο σπίτι μας. Παρόλα αυτά, υπάρχουν διάφορα αξιόλογα επιτραπέζια τα οποία θα σας απομακρύνουν λίγο (ή και πολύ) από την κονσόλα ή το PC σας, είτε λόγω του θέματός τους, είτε λόγω στρατηγικής, είτε γιατί σαν τον συντάκτη, περνάτε φάσεις που θέλετε να παίξετε κάτι σε φυσική μορφή και όχι σε ψηφιακή. Ένα τέτοιο επιτραπέζιο είναι και το Age of Inventors, το οποίο δημιούργησαν τρείς Έλληνες και είχαμε την ευκαιρία να το δοκιμάσουμε. Το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη. Η καμπάνια του στο Kickstarter ξεκινάει στις 13 Σεπτεμβρίου 2022 και θα τρέξει σχεδόν έναν μήνα. Αν σας ενδιαφέρουν αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω, μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ και στην σελίδα του παιχνιδιού στο Board Game Geek εδώ.


Το Age of Inventors θα σας μεταφέρει στον 19ο και τον 20ο αιώνα, όπου οι εφευρέσεις των ανθρώπων άλλαξαν τον κόσμο μας. Καλείστε να διαλέξετε ένα είδος εργαστηρίου το οποίο λειτουργεί ως η κλάση σας στο παιχνίδι. Σκοπός σας είναι να εκμεταλλευτείτε σωστά τους εφευρέτες που θα περάσουν από τα χέρια σας και τις ιδέες που αυτοί σας δίνουν, προκειμένου να κερδίσετε τους αντιπάλους σας. Το Age of Inventors παίζεται σε ένα μεγάλο ταμπλό από εξάγωνα, τα οποία καλύπτετε με τους εφευρέτες και τις εφευρέσεις σας. Οι ιδέες είναι ο πιο σημαντικός πόρος σας, ενώ κατά την διάρκεια του παιχνιδιού θα περάσουν από τα χέρια σας και άλλων ειδών resources, όπως physics, chemistry και engineering που θα σας βοηθήσουν να εφευρίσκετε νέα αντικείμενα.

Οφείλουμε να πούμε πως η διαχείριση των πόρων και η στρατηγική σκέψη που απαιτείται για να κερδίσετε είναι αρκετά εθιστική. Αν σας αρέσουν τα παιχνίδια στα οποία χρειάζεται να στύψετε το μυαλό σας και να συνδυάσετε διάφορων ειδών πόρους προκειμένου να φτάσετε στην βέλτιστη στρατηγική προσέγγιση με την μεγαλύτερη οικονομία κινήσεων, τότε αξίζει τον κόπο να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα του τίτλου στο Kickstarter. Το Age of Inventors παίζεται με έναν έως τέσσερις παίκτες και διαρκεί 40 έως 80 λεπτά. Το θέμα των εφευρετών είναι αρκετά γοητευτικό, ενώ το επιτραπέζιο έχει ωραία παρουσία στο τραπέζι, με καλοσχεδιασμένα illustrations και χρώματα. Την πρώτη φορά ενδεχομένως να φανεί λίγο δύσκολο, αλλά μας έφερε γρήγορα πίσω στο τραπέζι για δεύτερο και τρίτο (και δέκατο) session.

Παρακολουθήστε και το trailer του παιχνιδιού.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*