Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια θα πληρώσει η Meta για να κλείσει η υπόθεση της Cambridge Analytica

*
H Meta, μητρική εταιρεία του Facebook, θα κληθεί να πληρώσει το ποσό των $725 εκ. προκειμένου να κλείσει δικαστικά η υπόθεση της Cambridge Analytica. Η υπόθεση παραμένει ανοικτή από το 2018, όταν το Facebook κατηγορήθηκε ότι παρείχε πρόσβαση στην Cambridge Analytica στα προσωπικά δεδομένα περίπου 87 εκ. χρηστών.

Η Cambridge Analytica, μια πλέον ανενεργή εταιρεία, εργάστηκε για την επιτυχημένη προεδρική εκστρατεία του Donald Trump το 2016. Απέκτησε προσωπικές πληροφορίες λογαριασμών στο Facebook για δημιουργία προφίλ και στόχευση ψηφοφόρων χωρίς τη συγκατάθεση των χρηστών.


Η υπόθεση ώθησε τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να επαναξιολογήσουν τις πρακτικές απορρήτου τους και το Facebook συμφώνησε να πληρώσει $5 δισ. το 2019 για να επιλύσει μια έρευνα της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου και στη συνέχεια $100 ek. επιπλέον για να διευθετήσει αξιώσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, που αμφότερες σχετίζονται με τη διαχείρηση των δεδομένων των χρηστών.

Ο διακανονισμός θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από το ομοσπονδιακό δικαστήριο του San Francisco της California. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η Meta δεν παραδέχτηκε την ενοχή της και ισχύρίστηκε ότι υιοθέτησε έναν ολοκληρωμένο κανονισμό προστασίας της ιδιωτικότητας των χρηστών.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*