Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ελληνικό νομοσχέδιο βάζει τέλος στο «άλλο παραγγέλνω, άλλο μου έρχεται»

*
Το ελληνικό κράτος θα αντιμετωπίσει πλέον με κυρώσεις το φαινόμενο «άλλο παραγγέλνω, άλλο μου έρχεται». Πρόκειται για ένα φαινόμενο που είδαμε να εκτοξεύεται από την πανδημία και μετά, όπου ψηφιακά καταστήματα έστελναν χωρίς καμία ενημέρωση στον πελάτη άλλα προϊόντα από αυτά που είχε παραγγείλει ή παρουσίαζαν στις ιστοσελίδες τους ψευδείς πληροφορίες και παραπλανούσαν έτσι τον καταναλωτή.

Το νομοσχέδιο DSA (Digital Services Act) εισάγεται στην ελληνική βουλή σε δύο εβδομάδες με σκοπό να ελέγξει τις πλατφόρμες και τα marketplaces, όπως δήλωσε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δ. Παπαστεργίου σε πρόσφατη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.


Ο καταναλωτής θα μπορεί μετά από ένα τέτοιο περιστατικό να υποβάλει ερωτήσεις, αιτήματα ή και παράπονα στις πλατφόρμες και αυτά θα πρέπει να απαντώνται άμεσα. Στην περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν συμβεί, υπεύθυνος για την επίλυση του ζητήματος θα είναι ο Εθνικός Συντονιστής Ψηφιακών Υπηρεσιών. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*