Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Emo: Γνωρίστε το ανθρωποειδές ρομπότ που αντιδράει με χαμόγελο μέσα σε ελάχιστο χρόνο (video)

Ερευνητές του Πανεπιστημίου τη Columbia έχουν ρίξει το βάρος των προσπαθειών τους στη ρεαλιστική προσομοιώση των εκφράσεων του προσώπου από ένα ανθρωποειδές ρομπότ. Το όνομά του είναι Emo και μπορεί να προβλέψει και να αντικατοπτρίσει τις εκφράσεις του ανθρώπινου προσώπου μέσα σε μόλις 840 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται αρκετά καλή στη μίμηση των ανθρώπινων συνομιλιών, δίνοντας μεγάλη έμφαση στη μίμηση. Αλλά όταν πρόκειται για ρεαλιστική προσέγγιση των συναισθημάτων, υπάρχει μια μεγάλη απόσταση που θα πρέπει να καλυφθεί από ατο ρομπότ. Ένα μηχάνημα που κρίνει λανθασμένα το πότε πρέπει να χαμογελάσει σίγουρα δεν αποτελεί κάτι το ευχάριστο για τους δημιουργούς του και θα πρέπει να δοθεί προσοχή στις τεχνικές του ικανότητες.


Από την άλλη, ο ανθρώπινος εγκέφαλος, είναι απίστευτα ικανός να ερμηνεύει τεράστιες ποσότητες οπτικών ενδείξεων σε πραγματικό χρόνο και στη συνέχεια να ανταποκρίνεται ανάλογα με διάφορες κινήσεις του προσώπου. Εκτός από το ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να διδάσκονται τα ρομπότ που βασίζονται AI τη σημασία των διαφορετικών εκφράσεων, είναι επίσης δύσκολο να δημιουργηθεί ένα μηχανικό πρόσωπο ικανό για ρεαλιστικές κινήσεις των μυών.

Οι δημιουργοί του Emo σχεδίασαν αρχικά ένα ρεαλιστικό ρομποτικό ανθρώπινο κεφάλι που περιλαμβάνει 26 ξεχωριστούς "αισθητήρες" οι οποίοι ενεργοποιούν τα χαρακτηριστικά της έκφρασης του προσώπου. Ακόμα, οι Από εκεί, οι ερευνητές δημιούργησαν δύο ξεχωριστά μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που λειτουργούν παράλληλα. Το ένα προβλέπει τις ανθρώπινες εκφράσεις και το άλλο για τη γρήγορη ανταπόκριση από πλευράς του ρομπότ. Το εκπαιδευτικό υλικό περιλάμβανε videos με δείγματα ανθρώπινων εκφράσεων προσώπου και έτσι το AI διδάχτηκε καρέ- καρέ τις συναισθηματικές περιπλοκές. Μέσα σε λίγες μόνο ώρες, ήταν ικανό να παρατηρεί, να ερμηνεύει και να ανταποκρίνεται στις μικρές αλλαγές στο πρόσωπο που τείνουν να κάνουν οι άνθρωποι καθώς αρχίζουν να χαμογελούν. Επιπλέον, μπορεί τώρα να το κάνει μέσα σε περίπου 840 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Αυτήν τη στιγμή, το Emo στερείται λεκτικών δεξιοτήτων ερμηνείας, επομένως μπορεί να αλληλεπιδράσει μόνο αναλύοντας τις ανθρώπινες εκφράσεις του προσώπου.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*