Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ένα σκουριασμένο πλοίο μπορεί να είναι η αιτία του επόμενου πολέμου στην Ασία (videos)

*
Ζούμε σε μια εποχή με δύο πολέμους που εξελίσσονται εδώ και καιρό και υπάρχουν φόβοι πως ένας τρίτος μπορεί να ξεκινήσει για ένα σκουριασμένο πλοίο που έχει προσαράξει σε έναν ύφαλο! Οι Φιλιππίνες θέλησαν να ενισχύσουν τη θέση τους για διεκδικήσεις στη θάλασσα της Νότιας Κίνας και έτσι το 1999 έριξαν σκόπιμα σε έναν ύφαλο ένα πλοίο από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το BRP Sierra Madre βρίσκεται προσαραγμένο στον ύφαλο Second Thomas Shoal και πλέον αποτελεί το επίκεντρο μιας διαμάχης ανάμεσα σε Φιλιππίνες και Κίνα που μπορεί ακόμη και να φτάσει σε σύγκρουση με εμπλοκή και της Αμερικής, σύμφωνα τους αξιωματούχους και αναλυτές. Η Κίνα προσπαθεί να διεκδικήσει τη συγκεκριμένη περιοχή τους τελευταίους μήνες και προσπαθεί μανιωδώς να εμποδίσει τις Φιλιππίνες από το να προσφέρουν βοήθεια στο προσωπικό του Sierra Madre.




H κυβέρνηση Μπάιντεν αναφέρει πως μια ένοπλη επίθεση σε στρατιωτικό σκάφος των Φιλιππίνων θα προκαλούσε και απάντηση από μεριάς των ΗΠΑ, βάσει μιας συνθήκης αμοιβαίας άμυνας που υπάρχει από το 1951. Το Πεκίνο από την μεριά του έχει προσπαθήσει να επεκτείνει την παρουσία του στην περιοχή που είναι σημαντική για την ναυτιλία, με τις αντιπαραθέσεις το τελευταίο διάστημα να είναι αρκετές.



Ειδικοί στα γεωπολιτικά θεωρούν πως οι εντάσεις στη θάλασσα της Νότιας Κίνας έχουν φτάσει στα όριά τους.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*