Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Εντοπίστηκαν σημάδια προηγμένης εξωγήινης τεχνολογίας σε αστέρια του γαλαξία μας

*
Επιστήμονες εντόπισαν πιθανά σημάδια προηγμένης εξωγήινης τεχνολογίας γύρω από επτά αστέρια του γαλαξία μας. Το ενδιαφέρον για αυτά τα ευρήματα είναι πολύ υψηλό, καθώς πιθανό να αποδεικνύουν την ύπαρξη ευφυών μορφών ζωής πέρα από τον πλανήτη μας.

Το 1960, ο θεωρητικός φυσικός Freeman Dyson υποστήριξε ότι οι τεχνολογικά προηγμένοι εξωγήινοι πολιτισμοί θα μπορούσαν να χτίσουν γιγάντιες δομές, γνωστές ως σφαίρες Dyson, γύρω από τα αστέρια τους για να "συλλέξουν" την ενέργειά τους, με σκοπό να καλύψουν τις αυξανόμενες ανάγκες τους.


Πρόσφατα, ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα πρόγραμμα υπολογιστή για να αναλύσουν περισσότερα από πέντε εκατομμύρια αστέρια στον γαλαξία μας, αναζητώντας υπερβολικά υπέρυθρες εκπομπές που θα μπορούσαν να υποδεικνύουν την παρουσία σφαιρών Dyson. Αυτές οι υπέρυθρες εκπομπές είναι μια βασική τεχνική, που αντιστοιχεί στη θερμότητα που εκπέμπεται από μια σφαίρα Dyson που περιβάλλει ένα αστέρι.

Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας υποδεικνύουν επτά αστέρια, όλα κόκκινους νάνους, ως πιθανούς υποψηφίους. Αυτά τα αστέρια βρίσκονται σε απόσταση 1.000 ετών φωτός από τη Γη, την κοσμική μας γειτονιά. Συγκριτικά, ο γαλαξίας μας έχει διάμετρο 100 φορές μεγαλύτερη. Οι ερευνητές φρόντισαν να αποκλείσουν άλλες πιθανές φυσικές πηγές υπερύθρων, όπως νεφελώματα και δίσκους συντριμμιών, για να ελαχιστοποιήσουν τα ψευδώς θετικά.

Εάν αυτές οι παρατηρήσεις επιβεβαιωθούν, θα μπορούσαν να επεκτείνουν ακόμα περισσότερο τις δυνατότητές μας στην ερευνα για εξωγήινους πολιτισμούς. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*