Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Εντυπωσιακές εικόνες από τα μαγνητικά πεδία της μαύρης τρύπας του γαλαξία μας

*
Με τη βοήθεια του τηλεσκόπιου Event Horizon (EHT), οι αστρονόμοι απαθανάτισαν για πρώτη φορά το πολωμένο φως γύρω από την υπερμεγέθη μαύρη τρύπα στην καρδιά του γαλαξία μας, αποκαλύπτοντας οργανωμένα μαγνητικά πεδία παρόμοια με εκείνα μιας άλλης υπερμεγέθους μαύρης τρύπας, της M87, που έχει σημαντικά μεγαλύτερη μάζα.



Αυτή η ανακάλυψη υποδηλώνει ότι τα ισχυρά και καλά οργανωμένα μαγνητικά πεδία θα μπορούσαν να είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό όλων των μαύρων τρυπών. Έτσι οι επιστήμονες αποκτούν νέες γνώσεις για το πώς αυτά τα ουράνια αντικείμενα αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον τους, ιδιαίτερα στη διαδικασία συσσώρευσης και εκτόξευσης ύλης.

Σημειώνεται ότι το πολωμένο φως αποτελεί πηγή πληροφοριών για τα μαγνητικά πεδία, τις ιδιότητες του αερίου και τους μηχανισμούς που εμφανίζονται όταν τροφοδοτείται μια μαύρη τρύπα.



Εικόνα: ALMA (ESO/NAOJ/NRAO), Goddi et al 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*