Οι ασθενείς με enlicitide είδαν μέση μείωση της LDL κατά 57,1% (95% CI -61,8 έως -52,5) στην 24η εβδομάδα έναντι +3% με placebo, διαφορά -55,8%, ενώ το 70% πέτυχε LDL <70 mg/dL με ≥50% μείωση και 67,5% <55 mg/dL, με σταθερά αποτελέσματα σε ένα χρόνο και χωρίς διαφορές ασφάλειας, εκτός από την απαίτηση λήψης χωρίς να έχουν φάει κάτι προηγουμένως.
Το φάρμακο μείωσε επίσης την non-HDL χοληστερόλη κατά 53%, την apolipoprotein B κατά 50% και την lipoprotein(a) κατά 28%, προσφέροντας εναλλακτική σε ενέσεις για εκατομμύρια ασθενείς με υψηλή LDL παρά τη λήψη στατινών. Η καρδιολόγος Ann Marie Navar από το UT Southwestern τόνισε ότι κανένα άλλο χάπι δεν φτάνει τέτοια μείωση, ενώ η Merck χρηματοδότησε τη μελέτη και προετοιμάζεται για αίτημα έγκρισης από τον FDA στις αρχές του 2026, μέσω προγράμματος ταχείας εξέτασης.
Αποσύρθηκε μετά από καταγγελία η νεότερη ελληνική διαφήμιση της σοκολάτας ΙΟΝ



Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity