Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Επίσημη έρευνα εναντίον του X διέταξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

*
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, υπεύθυνος για θέματα εσωτερικής αγοράς, Thierry Breton ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκινάει επίσημη έρευνα για πιθανές παραβιάσεις εκ μέρους του X του νόμου Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA). Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε μέσω μιας ανάρτησης στο X, όπου ο Bteton μοιράζεται λεπτομέρειες σχετικά με τη μη συμμόρφωση της πλατφόρμας στην υποχρέωση για διαφάνεια και την αποτελεσματική διαχείριση παράνομου περιεχομένου. Διερευνάται επίσης ο δυνητικά «παραπλανητικός σχεδιασμός» του Χ.

Τον Φεβρουάριο του 2023, όλες οι διαδικτυακές υπηρεσίες που λειτουργούσαν στην Ε.Ε. έπρεπε να δηλώσουν το μέγεθός τους για να καθοριστεί αν ανήκουν στην κατηγορία Very Large Online Platform (VLOP). Δηλαδή αν έχουν περισσότερους από 45 εκ. χρήστες σε όλη την επικράτεια της E.E. Kάθε τέτοια εταιρεία έχει περιθώριο τεσσάρων μηνών για να συμμορφωθεί με το DSA. Αυτά τα μέτρα περιλαμβάνουν τον καθορισμό μια συγκεκριμένης μεθόδου επικοινωνίας, τη διαφάνεια στη διαφήμιση και τον έλεγχο περιεχομένου και σαφείς, φιλικούς προς τον χρήστη όρους και προϋποθέσεις. Απαιτεί επίσης τον εντοπισμό και τον μετριασμό κινδύνων όπως το παράνομο περιεχόμενο, η βία λόγω φύλου και η προστασία των ανηλίκων. Ακόμα προβλέπεται η δυνατότητα πρόσβασης σε πιστοποιημένους ερευνητές σε δεδομένα που σχετίζονται με συστημικούς κινδύνους στην Ε.Ε., την ανταλλαγή δεδομένων με την Commission και τη διενέργεια ανεξάρτητου ελέγχου ετησίως.


O Breton ξεκαθαρίζει πων πλέον υπάρχουν κανόνες και ότι έχει περάσει η εποχή της λογικής ορισμένων εταιρειών ότι, είναι πολύ μεγάλες για να δίνουν σημασία σε οτιδήποτε.
 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*