Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Επιστήμονες δημιούργησαν έναν λεπτομερή διαδραστικό χάρτη του πλανήτη Άρη

*
Επιστήμονες από το Bruce Murray Space Image Laboratory (California Institute of Technology) δημιούργησαν τον πιο λεπτομερή ως σήμερα χάρτη του Άρη, τον οποίο μπορείτε να δείτε στον ιστότοπο του ιδρύματος.

Οι 110.000 εικόνες που τραβήχτηκαν από το Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) της NASA χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία ενός διαδραστικού χάρτη του Άρη. Οι φωτογραφίες που λαμβάνονται με τη χρήση της ασπρόμαυρης κάμερας περιβάλλοντος (CTX) έχουν ανάλυση 25 τετραγωνικών μέτρων ανά pixel. Ο χάρτης με την ονομασία Global CTX Mosaic of Mars έγινε ο πιο λεπτομερής χάρτης του Κόκκινου Πλανήτη με συνολικό μέγεθος 5,7 τρισεκατομμυρίων pixels.


Global CTX Mosaic of Mars

Το Mars Reconnaissance Orbiter (MRO), του οποίου η φωτογραφίες χρησιμοποιούνται από το Global CTX Mosaic of Mars, είναι ένας αυτόματος διαπλανητικός σταθμός, ο οποίος εκτοξεύτηκε στις 12 Αυγούστου 2005 και άρχισε να λειτουργεί σε τροχιά γύρω από τον Άρη στις 10 Μαρτίου 2006. Το MRO μετέδωσε περίπου 445 terabit δεδομένων στη Γη και είναι το δεύτερο παλαιότερο μετά το Mars Odyssey που εκτοξεύτηκε το 2001.



Στο Global CTX Mosaic of Mars, μπορείτε να δείτε μερικά από τα ενδιαφέροντα μέρη του Κόκκινου Πλανήτη, ονόματα διαφόρων αντικειμένων στον Άρη, ίχνη από τη δραστηριότητα των ρόβερ, έναν τοπογραφικό χάρτη της περιοχής κ.λπ.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*