Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Επιστήμονες πιστεύουν ότι ανακάλυψαν την αρχαιότερη ανθρώπινη μεγαδομή στην Ευρώπη

*
Όπως υποστηρίζουν ερευνητές, ένα τείχος της Λίθινης Εποχής που ανακαλύφθηκε κοντά στις ακτές της Βαλτικής στη Γερμανία μπορεί να είναι η παλαιότερη γνωστή μεγαδομή που κατασκευάστηκε από ανθρώπους στην Ευρώπη. Το τείχος, το οποίο εκτείνεται για σχεδόν ένα χιλιόμετρο κατά μήκος του πυθμένα της θάλασσας στον κόλπο του Μεκλεμβούργου, εντοπίστηκε τυχαία όταν οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ένα σύστημα σόναρ πολλαπλών ακτίνων από ένα ερευνητικό σκάφος σε ένα φοιτητικό ταξίδι, περίπου 10 χλμ. μακριά από την ακτή. Με μια ενδελεχή ανάλυση της δομής που πήρε την ονομασία Blinkerwall, αποκαλυφθηκαν περίπου 1.400 μικρότερες πέτρες που φαίνεται να είχαν τοποθετηθεί για να συνδέουν σχεδόν 300 μεγαλύτερους ογκόλιθους, πολλοί από τους οποίους ήταν πολύ βαριοί για να έχουν μετακινηθεί από ανθρώπους.

To που πιστεύεται ότι είναι πάνω από 10.000 ετών, καλύπτεται από 21 μέτρα νερό. Πιθανότατα χτίστηκε από κυνηγούς-τροφοσυλλέκτες για να τους καθοδηγεί στο κυνήγι ταράνδων. Μπορεί να συνοδευόταν από δεύτερο τοίχο ή από την όχθη της λίμνης για να δημιουργηθεί ένα σημείο συμφόρησης για τα ζώα. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο τοίχος ίσως ωθούσε τα ζώα στη λίμνη, καθιστώντας τα ευκολότερους στόχους για κυνηγούς με βάρκες. Το μέγεθος και το σχήμα του τοίχου υποδεικνύουν ότι πιθανότατα ήταν ανθρωπογενής και δεν έχει σχηματιστεί από φυσικούς παράγοντες. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*