Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Επιστήμονες της NASA κατέγραψαν ήχο από ανεμοστρόβιλο σκόνης στον Άρη (video)

Η NASA ανακοίνωσε ότι το ρόβερ Perseverance απαθανάτισε για πρώτη φορά ήχο από έναν ανεμοστρόβιλο σκόνης στον πλανήτη Άρη. Το κλιπ δεν μας χαρίζει μόνο τη δυνατότητα να ακούσουμε μια εξωγήινη δίνη, αλλά θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει τους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα πώς η σκόνη μπορεί να επηρεάσει τις μελλοντικές αποστολές στον Άρη. Η καταγραφή πραγματοποιήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2021. Αυτό που θα ακούσετε είναι σαν τη ριπή ενός ανέμου.

Η σκόνη είναι ένας σημαντικός παράγοντας στον σχεδιασμό των αποστολών στον Άρη. Μπορεί να διαβρώσει τις θερμικές ασπίδες ενός διαστημικού σκάφους, να βλάψει επιστημονικά όργανα, να ακινητοποιήσει τα αλεξίπτωτα και να πνίξει τους ηλιακούς συλλέκτες. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ο καταγεγραμμένος ανεμοστρόβιλος είχε πλάτος περίπου 82 πόδια και ύψος 387 πόδια. Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται τρομακτικό, η σχετικά μικρή καταιγίδα δεν προκάλεσε ζημιά στο ρόβερ. Όπως θα μπορέσετε να ακούσετε παρακάτω, υπάρχει μια σύντομη παύση, τη στιγμή που ο ανεβοστρόβιλος περνάει πάνω από το ρόβερ.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*