Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Έρευνα: Οι αλγόριθμοι του Instagram προωθούν δίκτυα παιδόφιλων

*
Οι αλγόριθμοι του Instagram προωθούν ενεργά δίκτυα παιδεραστών που παραγγέλνουν και πωλούν περιεχόμενο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στη δημοφιλή πλατφόρμα της Meta.

Μια κοινή έρευνα από τη Wall Street Journal και ακαδημαϊκούς του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ και του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης αποκάλυψε τον βαθμό στον οποίο τα συστήματα συστάσεων του Instagram "συνδέουν τους παιδεραστές και τους καθοδηγούν σε πωλητές περιεχομένου".


Οι λογαριασμοί που βρήκαν οι ερευνητές προωθούνται χρησιμοποιώντας hashtags που φωνάζουν από μακριά, όπως #pedowhore, #preteensex και #pedobait. Προσφέρουν μενού περιεχομένου για αγορά ή παραγγελία από τους χρήστες, συμπεριλαμβανομένων βίντεο και εικόνων αυτοτραυματισμού και κτηνοβασίας. Όταν οι ερευνητές δημιούργησαν έναν δοκιμαστικό λογαριασμό και είδαν περιεχόμενο που κοινοποιούνταν από αυτά τα δίκτυα, τους συνέστησαν αμέσως περισσότερους λογαριασμούς που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν. Όπως αναφέρει η WSJ: "Ακολουθώντας μόνο μια χούφτα από αυτές τις προτάσεις ήταν αρκετό για να πλημμυρίσει ένας δοκιμαστικός λογαριασμός με περιεχόμενο που σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών".

Απαντώντας στο δημοσίευμα, η Meta δήλωσε ότι δημιούργησε μια ομάδα που θα εξετάσει τα θέματα τα οποία θίγει η έρευνα. "Η εκμετάλλευση παιδιών είναι ένα φρικτό έγκλημα», είπε η εταιρεία. Διερευνούμε συνεχώς τρόπους για να αμυνθούμε ενεργά ενάντια σε αυτή τη συμπεριφορά".

Πέρα από τα παραπάνω, η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι οι πρακτικές των moderators του Instagram συχνά αγνοούσαν ή απέρριπταν αναφορές για υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Σε αρκετές περιπτώσεις, οι αναφορές αυτές έμπαιναν στο συρτάρι με την αυτοματοποιημένη απάντηση: "Λόγω του μεγάλου όγκου αναφορών που λαμβάνουμε, η ομάδα μας δεν μπόρεσε να ελέγξει αυτήν την ανάρτηση".

Πάντως η Meta τονίζει ότι μόνο τον Ιανουάριο του 2023 κατέβασε περίπου 490.000 λογαρισμούς που παραβίαζαν τους κανονισμούς περί της ασφάλειας των παιδίων και τα τελευταία δυο χρόνια ξερίζωσε 27 δίκτυα παιδόφιλων.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*