Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ερευνητές κατόρθωσαν να καλλιεργήσουν φυτά σε χώμα από τη Σελήνη (video)

*
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Florida κατόρθωσαν να καλλιεργήσουν φυτά σε χώμα που προέρχεται από τη Σελήνη. Οι ερευνητές χρησιμοποίησααν δείγματα που είχαν συγκεντρωθεί από τις αποστολές Apollo 11, 12 και 17, έχοντας στη διάθεσή τους μόλις 12 γραμμάρια του επονομαζόμενου ως ρεγκόλιθου. Για την καλλιέργια χρησιμοποιήθηκαν δοχεία σε μέγεθος δακτυλίθρας και οι επιστήμονες επέλεξαν σπόρους από το φυτό Arabidopsis thaliana. Επίσης φύτεψαν σπόρους και σε άλλα είδη χώματος, όπως σε ουσίες που προσομοιώνουν το έδαφος του Άρη, χώμα από περιβάλλον όπου επικρατούν ακραίες καιρικές συνθήκες και χώμα που προσομοιώνει εκείνο της Σελήνης, για να έχουν μέτρο σύγκρισης.



Σχεδόν όλοι οι σπόροι που φυτεύτηκαν σε ρεγκόλιθο βλάστησαν, με κάποιες διαφορές από το υπόλοιπο γκρουπ. Κάποια αναπτύχθηκαν με μειωμένο ρυθμό και κάποια λιγότερο. Οι επιστήμονες αναφέρουν πως αυτό οφείλεται στη διαφορετική σύσταση του χώματος από τη Σελήνη. Επιπλέον, ρόλο στην ανάπτυξη έπαιξε η περιοχή της Σελήνης από την οποία είχαν συλλεχθεί τα δείγματα, που όπως φαίνεται επηρεάζονται πολύ από την κοσμική ακτινοβολία.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*