Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ερευνητές μετέτρεψαν τις αντανακλάσεις των ματιών σε τρισδιάστατες εικόνες με τη βοήθεια AI

*
Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Maryland έχουν μετατρέψει τις αντανακλάσεις των ματιών σε ως ένα βαθμό ευδιάκριτες τρισδιάστατες εικόνες. Η μελάτη βασίζεται βασίζεται στα Neural Radiance Fields (NeRF), μια τεχνολογία AI που μπορεί να ανακατασκευάσει περιβάλλοντα από φωτογραφίες 2D. Αν και η προσέγγιση της αντανάκλασης των ματιών έχει πολύ δρόμο να διανύσει μέχρι να οδηγήσει σε πρακτικές εφαρμογές, η μελέτη παρέχει μια συναρπαστική ματιά σε μια τεχνολογία που θα μπορούσε τελικά να αποκαλύψει ένα περιβάλλον από μια σειρά απλών φωτογραφιών πορτρέτου.

Η ομάδα χρησιμοποίησε λεπτές αντανακλάσεις φωτός που καταγράφηκαν στα ανθρώπινα μάτια, χρησιμοποιώντας διαδοχικές εικόνες που τραβήχτηκαν από έναν μόνο αισθητήρα, για να προσπαθήσει να ξεχωρίσει το άμεσο περιβάλλον του ατόμου. Ξεκίνησαν με πολλές εικόνες υψηλής ανάλυσης από μια κάμερα με σταθερή θέση, απαθανατίζοντας ένα κινούμενο άτομο που κοιτάζει προς την κάμερα. Στη συνέχεια έκαναν μεγέθυνση στις αντανακλάσεις, απομονώνοντάς τις και υπολογίζοντας πού κοιτούσαν τα μάτια στις φωτογραφίες. Τα αποτελέσματα δείχνουν μια αξιοπρεπώς ευδιάκριτη περιβαλλοντική ανακατασκευή από τα ανθρώπινα μάτια σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον. Μια σκηνή που καταγράφηκε χρησιμοποιώντας ένα συνθετικό μάτι παρήγαγε πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, που μοιάζει με όνειρο. Ωστόσο, μια προσπάθεια να μοντελοποιηθούν οι αντανακλάσεις των ματιών από τα μουσικά videos της Miley Cyrus και της Lady Gaga παρήγαγαν μόνο ασαφή πλάνα, που οι ερευνητές μπορούσαν μόνο να μαντέψουν ότι ήταν ένα πλέγμα LED και μια κάμερα σε ένα τρίποδο - που δείχνει πόσο απέχει η τεχνολογία από τη χρήση σε πραγματικές συνθήκες.


Οι ερευνητές βλέπουν την όποια πρόοδό τους ως επίτευγμα και ελπίζουν να αποτελέσει έμπνευση για όσους αποφασίσουν να συνεχίσουν την προσπάθεια.

A dream-like scene of a room with a wall covered with various hanging frames. A broom leans against the wall, and two shirts hang nearby. A dresser sits farther to the left. We see the wall at a slight angle. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*